Напишете дума/думи за търсене

Стайните растения премахват стреса

Жителите на големите градове прекарват до 80% от денонощието в затворени помещения. Затова за тях озеленяването на помещенията с декоративни растения не само е украса за интериора, но и подобрява сериозно състоянието на психиката, твърдят учени от Университета на щата Тексас, цитирани от сайта ЗЕЛЕНО.

Според тях стайните растения помагат за премахване на емоционалното напрежение, спомагат за решаването на проблемите и повишават способността за внимание и концентрация. Освен това растенията намаляват нивото на раздразнение и стрес, мотивират работещите да изпълняват по-добре задълженията си, а същевременно понижават концентрацията на замърсители във въздуха.

“Растенията оказват и положително въздействие при главоболие, умора, суха кожа. Доказано е, че при наличие на декоративни растения се подобрява производителността и се увеличава с 12% скоростта на реакциите при работа с компютър. В училищата растенията влияят положително на нивото на усвояване на новите знания”, посочват още американските учени.

За още зелени новини и идеи посетете zeleno.bg.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X