Напишете дума/думи за търсене

Големите изненади на номинациите за "Оскар"

След месеци очакване, номинациите за "Оскар" вече са ясни. Както всяка година и тази имаше много разочарования, включвайки "Хищници в мрака" на Том Форд, останал само с една номинация, както и "Мълчание" на Мартин Скорсезе, пише The Independent.

От друга страна имаше и някои големи изненади, твърди английското издание.

Рут Нега от филма "Loving"

Въпреки ожесточената конкуренция за водеща женска роля, Рут Нега си заслужи място сред номинираните актриси с нейното участие във филма "Loving". Признанието й се счита за изненада, тъй като тя успя да се пребори с други също много харесвани холивудски имена.

Майкъл Шанън от "Хищници в мрака"

Въпреки разочарованието на Том Форд поради фактът, че филмът му бе отличен само с една номинация, акторът Майкъл Шанън попадна сред номинираните в категорията "поддържаща мъжка роля" за участието си в него. Това, което е още по-странно, че месец по-рано, той дори не бе номиниран за наградите на "Златен глобус".

Мел Гибсън с "Възражение по съвест"

Актьорът, изявяващ се вече като режисьор, изглеждаше, че е почти забравен от Холивуд, когато направи емблематичното си завръщане с филма "Възражение по съвест". Проектът му получи множество номинации, а самият Мел Гибсън бе номиниран за най-добър режисьор.

"Омарът"

Черно-бялата комедия на Йоргос Лантимос бе показана за първи път на фестивала в Кан през май 2015, но това не му попречи да успее да го задържи в съзнанията на критиците и до сега. "Омарът" се изправя срещу „На всяка цена“, „Ла-ла Ленд”, „Манчестър край морето“ и „Жените на 20-ти век“ в категорията за оригинален сценарий.

"Отряд самоубийци"

Филмът попадна сред номинациите за "Оскар" благодарение на категорията за грим и прическа. Много от участниците в процеса се гордеят с постижението си, колкото и изненадващо да е то за по-широката общественост.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X