Напишете дума/думи за търсене

Най-безопасните държави в света (снимки)

Във времена на изявен тероризъм една от най-важните предпоставки за преместване в друга държава е персоналната безопасност и сигурност, пише The Independent.

Изследване между 14 300 чужденци, представители на 174 националности, живеещи в 191 държави, изведе на първо място по значение "сигурността", когато се прави избор на дестинация за живеене или работа.

Най-спокойните места за подобни цели, според проучването, се намират из Европа, Азия и Близкия Изток. САЩ и Великобритания не попадат в челото на класацията.

Оман СНИМКА: Pixabay
Оман СНИМКА: Pixabay
11. Оман - Животът там е доста евтин, а нивото на престъпност изключително ниска, така че това е чудесно място за чужденците.

10. Тайван - Страната е посочена като най-добра относно удовлетворението от работа, предлага добри кариерни перспективи и е сред най-безопасните в света.

Финландия СНИМКА: Pixabay
Финландия СНИМКА: Pixabay
9. Финландия - 7 от 10 чужденци споделят, че се чувстват на сигурно място, докато са там, и считат преместването си за положителна промяна в техния живот.

8. Нова Зеландия - Държавата, състояща се от два основни острова и още други по-малки, се счита за една от най-мирните в световен мащаб.

Норвегия СНИМКА: Pixabay
Норвегия СНИМКА: Pixabay
7. Норвегия - Страната е известна с множеството преселници, които заживяват там със семействата си или отиват заради половинката си. Същите твърдят, че безопасността е едно от най-големите предимства на локацията.

6. Швейцария - Една от най-богатите нации се наслаждава на сравнително ниско ниво на престъпност и затова чужденците също я предпочитат.

Малта СНИМКА: Pixabay
Малта СНИМКА: Pixabay
5. Малта - Живущите са малко над 400 000, като изключително популярна дестинация е сред британците. Лесно е да устроиш живота си там, времето е чудесно и е изключително безопасно.

4. Канада - Страната е доста предпочитана сред чужденците заради високата сигурност и ниската престъпност.

Япония СНИМКА: Pixabay
Япония СНИМКА: Pixabay
3. Япония - Държавата привлича все повече квалифицирани работници и се слави с голямо спокойствие.

2. Сингапур - На острова се намира една от най-богатите нации и е толкова предпочитано място от чужденците заради отсъствието на много криминални случаи.

Люксембург СНИМКА: Pixabay
Люксембург СНИМКА: Pixabay
1. Люксембург - Тук живеят около половин милион души може би благодарение на най-ниското ниво на престъпност в цял свят.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X