Напишете дума/думи за търсене

Златното момиче Юлия Байчева се нуждае от златни сърца, за да спаси голямата си дъщеря

Александрина Кръстева

19-годишната Александрина може да се излекува след костномозъчна трансплантация, необходими са 250 хил. евро

Трябва да влезе в ремисия до месец, за да я транспортират за интервенцията в чужбина

Златното момиче Юлия Байчева се нуждае от златните сърца на българите, на които е носила радост заедно с останалите грации, извоювали най-голямата слава на българската художествена гимнастика.

Европейската шампионка от първенството в Гьотеборг през 1990 г. и нейните близки се оказаха в битка, която всички вярват, че ще спечелят. Но не могат да го направят сами и имат нужда от помощ. Мисията е да бъде спасен живот. Животът на усмихнато, чаровно и талантливо българско момиче, доведената по-голяма дъщеря на Юлия Байчева.

Юлия Байчева с двете си дъщери.В момента семейството е обединено от мисията да спаси живота на голямата дъщеря Александрина.
Юлия Байчева с двете си дъщери.В момента семейството е обединено от мисията да спаси живота на голямата дъщеря Александрина.

19-годишната Александрина Кръстева е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия и се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък.

Тя няма право на помощ от Фонда за лечение на деца, защото диагнозата е открита 3 дни след като навършва 18 години.

“Тя е много

силна,

жизнерадостна,

и усмихната

Прекрасно момиче, излъчващо сила за живот. И вярвам, че ще живее”, споделя Юлия Байчева.

Бащата на Александрина Красимир Кръстев и родната ѝ майка Галина Кръстева правят всичко възможно, че и невъзможното за спасението на дъщеря си. Светъл лъч в тъмния тунел, в който се оказват всички в началото на февруари 2017 г., засега е името на Юлия Байчева.

Юлия Байчева
Юлия Байчева

Тя е сред златните момичета на Нешка Робева. Заедно с Адриана Дунавска, Анелия Раленкова, Бианка Панова, Диляна Георгиева, Елизабет Колева, Илиана Раева, Лили Игнатова и Мария Петрова дълги години носи щастие на българите. Сега се надява отплатата да бъдеъзможно най-голямата - спасяването на нейната Александрина.

“В началото,

когато

потърсихме

публично помощ,

тя дори ни се

ядоса. Приемаше

го като слабост,

но тя е и много разумна и няколко дни по-късно призна, че това е шансът, че всичко се прави за нея. Благодаря предварително на всички добри хора за отделените средства според възможностите. Но това е и огромна морална и психическа подкрепа за Александрина. Нямам думи, с които да опиша признателността си към всички. Нейната усмивка ще е най-голямата ни награда, вярвам, че ще я спасим”, разказа Юлия Байчева пред “24 часа”.

Александрина
Александрина

Александрина се почувствала зле точно преди 18-ия си рожден ден, като състоянието ѝ се влошавало с часове. Първите изследвания показват стойности на левкоцитите извън скалата на апарата. Следва повторен тест на кръвта и адът се отприщва.

“След поредните химиотерапии тя нямаше сили за нищо. Но при първо връщане на силите ѝ, веднага се връщаше и усмивката. Вкъщи играехме скрабъл, различни игри”, допълва Юлия Байчева.

Следва интензивен курс на лечение - химио и лъчетерапия, Александрина започва да се чувства по-добре, завършва училище и започва работа.

Четиричленното семейство - Юлия, мъжът ѝ Красимир, Александрина и по-малката дъщеря на Байчева, вижда шанс отново да заживее нормален и усмихнат живот.

Допреди няколко дни, когато лекарите отново откриват рецидив на болестта. И битката за спасение на Александриназапочва отначало.

Сега обаче моментът е критичен -

за кратко време

трябва да се

събере

огромна сума

Необходима е костномозъчна трансплантация в чужбина. За интервенцията са нужни 250 хил. евро.

Това е непосилната сума, накарала “златната” Юлия Байчева и близките ѝ да се обърнат и към “златните” сърца.

Ето и банковата сметка, на която всеки може да помогне:

Титуляр:

Александрина

Красимирова

Кръстева

БАНКА ДСК

СМЕТКА В ЛЕВА: 020000000024183329

IBAN: BG93STSA93000024183329

BIC : STSABGSF

СМЕТКА В ЕВРО: 020000000024183399

IBAN: BG46STSA93000024183399

BIC: STSABGSF

Баща ѝ нон-стоп е на телефона, по срещи, прави всякакви опити да подсигури средствата. Но засега само те са по-големи от усилията му.

На 7 февруари 2017 г. Александрина отново трябваше да постъпи в болница. По думите на Юлия, го е направила отново с присъщата си сила и типичната усмивка. Вероятно вече и с по-голяма вяра в добрите хора, които помагат на други добри хора. Александрина е в ИСУЛ, където ще се грижат за нея до заминаването за чужбина.

“Аз съм най-кекава от цялата група и затова дори ми спестяват някои подробности. Но доколкото знам, в рамките на 5-7 дни трябва да завърши първият курс от химиотерапията, след който жизнените показатели на Александрина ще станат много малки. А после в рамките най-много на месец трябва да влезе в ремисия, да бъде стабилизирана, за да може да бъде транспортирана в чужбина”, обяви Байчева.

Александрина ще бъде лекувана в Европа. Сред вариантите са Франция, Германия, Англия.

Но единственият вариант за успех в битката за живот е събирането на пълната необходима сума най-късно до един месец.

Александрина ще бъде приета в чуждестранната болница, а докато бъдат направени финалните изследвания преди самата операция, всички в семейството ѝ вярват, че нужната сума ще бъде събрана, а животоспасяващата трансплантация - направена.

Българската федерация по художествена гимнастика разпространи апела от златното момиче Юлия Байчева. Самата федерация, ръководена от Илияна Раева, веднага преведе пари по сметката. Още след разкриването на състоянието на Александрина в страница на федерацията по художествена гимнастика във фейсбук заваляха предложения за помощ от добри хора. Последваха ги и други. Всеки помага с каквото може. Вярваме, че непосилната за обикновено българско семейство сума от 250 000 евро е по силите на обединените добри хора у нас. Защото България има златни момичета и момчета не само в художествената гимнастика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X