Напишете дума/думи за търсене

Дейвид Бекъм се ядоса на кралица Елизабет

Дейвид Бекъм е в центъра на медийна буря, след като личните му имейли изтекоха в европейските медии през уикенда. Те разкриват гнева му, че не е бил удостоен с рицарски орден от кралица Елизабет II и поставят въпроси за ангажимента му към УНИЦЕФ - благотворителната организация, на която е посланик, пише Business Insider, цитиран от Profit.bg.

Изтеклите имейли, които според екипа на футболиста са резултат от хакерска атака, отнеха част от бляскавия му имидж, но те също така напомнят за мощта на марката и постиженията му. Несъмнено сега Бекъм е дори по-известен, отколкото когато беше на върха на футболната си кариера.

Той е женен за модната дизайнерка и бивша певица от Spice Girls Виктория Бекъм, лице е на някои от най-известните марки, има четири деца с многостранни таланти - Бруклин, Ромео, Круз и Харпър, и безброй известни приятели.

Профилът му в Instagram, който създаде през 2015 г., има 32.7 млн. последователи. От футбола и семейството до богатството и модата - вижте невероятния живот на Дейвид Бекъм.

Той е на 41 години и е един от най-известните футболисти на всички времена, както и една от най-големите знаменитости. Кариерата му във футбола започва в един от най-големите клубове в света - Манчестър Юнайтед.

След това четири години играе в Реал Мадрид, който също е един от най-големите на планетата. Той е единственият футболист, който е печелил английското, испанското, американското и френското първенство.

Бекъм е женен за 42-годишната Виктория - моден дизайнер, бивша певица от Spice Girls и самата тя супер звезда. Двамата се запознават след футболен мач през 1997 г. „Не знаех кой е. Не се интересувах от футбол“, споделя Виктория. В интервю за ВВС Дейвид призна неотдавна, че за него това било любов от пръв поглед.

Семейство Бекъм е едно от най-известните в света и двамата са смятани за модни икони. Дейвид и Виктория имат четири деца - Бруклин на 17 г., Ромео на 14 г., Круз на 11 г. и Харпър на 5 г., които явно също са многостранно надарени. Бруклин вече направи световна кариера на модел. Бил е на корицата на Vogue и е участвал в рекламни кампании на Burberry.

Дейвид обича семейството си и често е виждан с децата си. След като се оттегли от футбола, той стана известен като лице на големи марки, включително на гиганта в електрониката Samsung. Бекъм има договор с Adidas и Pepsi и е участвал в рекламна кампания с Бионсе и Дженифър Лопес.

Бившият футболист има собствена марка уиски - Haig Club, и тлъст договор с веригата магазини за дрехи H&M. Отделно от това пусна собствена линия мъжки дрехи. През 2015 г. списание People го определи за най-сексапилния жив мъж.

Благодарение на всички тези сделки, както и на успеха на Виктория в модния свят, общото богатство на двойката е около 550 млн. евро и е по-голямо от богатството на кралицата. Beckham Brand Holdings - компанията, към която насочват комбинираните си доходи, е спечелила общо 55.2 млн. евро през 2015 г.

Това включва приходите от модния бизнес на Виктория и правата върху глобалния имидж на Бекъм. Двойката е платила данъци за 9.2 млн. евро, или малко под 26 000 евро на ден.

Семейство Бекъм живееше в Rowneybury House, известно като Бекингамския дворец, в Хертфордшър. Сега обитава лъскаво имение в Holland Park и притежава къща в Лос Анджелис.

Бекъм използва влиянието си за благотворителна дейност и е посланик на УНИЦЕФ. „Едно от най-важните неща в живота ми в момента е моята благотворителна работа. Не става въпрос само за парите, които набираме, за мен са важни срещите с тези деца, разбирането, че променяме живота на децата“, разказа преди време Бекъм в интервю за ВВС и допълни, че благотворителната му дейност не е от суета.

Но ангажиментът му към УНИЦЕФ беше поставен под въпрос в резултат на изтеклите имейли. Наред с другите твърдения, имейлите показват, че организацията платила на футболиста самолетен билет за 6685 паунда в бизнес класата, който той не използвал.

Кралица Елизабет II и Дейвид Бекъм СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Кралица Елизабет II и Дейвид Бекъм СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Имейлите разкриват и гнева на бившия футболист от факта, че не е удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет II, след като получи Орден на Британската империя през 2013 г.

Кралицата не е единственият известен човек, с когото се е срещал Бекъм. Той има много известни приятели, сред които баскетболната легенда Кобе Брайънт, Ноел Галахър и Лив Тайлър. Дейвид и Виктория присъстваха на сватбата на принц Уилям и Катрин през април 2011 г.

Виктория и Дейвид Бекъм
Виктория и Дейвид Бекъм
Въпреки натоварения си бизнес и социален живот, Бекъм намира време за малко тренировки за поддържане на формата. Той често е виждан да наблюдава спортни състезания, като Уимбълдън или Олимпийските игри в Рио. Но първата му любов си остава футбола - Бекъм притежава над 1000 чифта футболни бутонки, които съперничат на колекцията от обувки на Виктория.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X