Напишете дума/думи за търсене

Евтин Свети Валентин за романтици

Свещите винаги създават приятна и отпускаща атмосфера.

 Пъхнете в балон листче с причина, поради която обичате човека до себе си

Консуматорското общество, в което живеем, е свикнало да приема всеки празник като ден на суетата и лукса. А Свети Валентин е точно обратното. Обичан и отричан, католически или светски празник, няма значение. Той е ден на любовта, такава, каквато всеки я разбира, и преди всичко е празник на емоциите. Ето защо тази статия няма да ви препоръча да запазите маса в скъп ресторант, да си купите скъпо бельо или да отидете на спа. Следващите редове са за романтици, вярващи, че любовта се показва с жестове на внимание и доказва с актове на грижа за другия.

Подарете преживяване

Тази година Денят на влюбените е във вторник и възможността за бягство извън града, битовизма и скучните навици е по-труден. Но пък опитайте нещо ново. Боулинг, стая със загадки, филм или театрална постановка, които не сте гледали. Ако не ви хареса нито една от идеите, създайте преживяване. Скрийте подаръка на половинката си някъде и разхвърляйте гатанки навсякъде в дома ви. В отговорите на загадките се крие ключът към следващата и така, докато достигне до изненадата. Тръпката не е в подаръка, а в моментите на вълнение. И не се притеснявайте, че не сте тийнейджъри, а може би изглеждате така отстрани. Все пак, ако си представяте по-спокойна и лежерна вечер, винаги може да си прекарате празника само двамата вкъщи на по чаша вино.

Кулинарна история

Сгответе нещо вкусно и любимо за половинката си. Направете го с внимание и форма на сърце, това със сигурност ще зарадва любимия човек.
Сгответе нещо вкусно и любимо за половинката си. Направете го с внимание и форма на сърце, това със сигурност ще зарадва любимия човек.

Сгответе на половинката си любимите ви храни, с които имате някаква история. Първата гозба, която сте си сготвили заедно, любимата салата от детството или ястие, което приготвяте за специални моменти. Не спазвайте тема и избягайте от клишетата за концепция на вечерята. Какво от това, че салатата ви ще е от италианската кухня, предястието от българската, а ястието - от френската? Важното е това да са неща, които обичате и ви носят наслада.

Създайте романтична атмосфера

Балони, свещи и цветя са доста уместни за празника на влюбените. Може да изпишете със свещите инициалите си или да оформите сърце. Преди да надуете балоните, във всеки от тях пъхнете по едно листче с причина, поради която обичате човека до себе си, или с цитат от любима песен, филм и книга. Оставете въображението си да работи.

Послание в книга, песен, катинар

Денят на влюбените е преди всичко празник на посланията. Подаръкът трябва да е специално за този ден. Не става дума за плюшени сърчица или мечета с надпис I love you на коремчето. Ако обичате да пътешествате заедно, купете книга с идеи за пътувания или скреч карта (атлас, при който на принципа на лотарийните билетчета се изтъркват местата, които сте посещавали). Или катинар с инициалите на двамата, който да заключите на мечтана от вас дестинация. Друга идея за изненада с послание е книга на любим автор или издание с любовно съдържание (поезия, проза, писма за любовта). Картичка с нежни думи и чувства на хартия също е в списъка на идеалните подаръци за повода.

Подарете спомени

Подарете си професионална фотосесия. Много двойки обичат да позират и да запечатват всеки празник или специален повод в снимки. Ако сте от тях, естетична и красива фотосесия е уместен подарък. В случай че не си падате по позирането, съберете любими фотоси от връзката ви и ги подредете в красив албум. Друга идея е хубава рамка за снимка, която да поставите някъде в дома си. А ако сте по-дигитално ориентирани, може да използвате компютърна програмка, с която да направите видеоклип със снимките върху песен, която обичате.

14 февруари може да бъде специален и без песни като Love Is In the Air, Can`t Take My Eyes Off You, Is This Love и други любовни мелодии, освен ако не са ви любими. Може да мине и без лъскави подаръци, скъпи изненади или модерни джаджи. Той е празник на старомодните романтици, които вярват, че любовта не е чувство, с което се парадира, нито пък е емоция за един ден. Те демонстрират обичта си всекидневно, но отбелязват празника на влюбените като по-специален, вълнуващ и романтичен начин да зарадват човека до себе си. Свети Валентин е за хора, които вярват, че любовта се носи в сърцето и няма надпис Made in China.

Как празнуват самотните

Не е задължително 14 февруари да бъде романтичен и любовен ден. Може да бъде купонджийски в приятна компания.
Не е задължително 14 февруари да бъде романтичен и любовен ден. Може да бъде купонджийски в приятна компания.

Денят на влюбените може да бъде особено депресиращ за хора, които нямат любим човек или той е далеч. Цялата еуфория и суетенето около празника още по-силно крещи в съзнанието им, че любовта е споделено чувство и днес е нейният ден. Как обаче да преживеят 14 февруари спокойно и дори щастливо? Като почетат Трифон Зарезан.

Съберете се с всички колеги, приятели и близки, които също са сами на този ден. Парти с хора, които не сте виждали отдавна, интересни разговори и червено вино са перфектният начин да отпразнувате Трифон Зарезан.

Открийте позитивите от това да нямате гадже! Инвестирайте спестените от подаръци пари в глезотийка за себе си. Ако всяка година досега сте давали по 50, 100 или повече лева за изненада на половинката си, сега е моментът да демонстрирате любовта към себе си. Пътуване, спортни принадлежности или друг вид покупка са чудесен начин да се поглезите в средата на февруари.

Отдайте се на любимо хоби. Всеки има занимания, които обича, но все не намира време за тях. Празникът на влюбените е идеалното време за хора без гаджета да откраднат възможност за любими хобита и интереси. Гледане на филми, четене на книги, бродиране на гоблени или друго самотно занимание е перфектен начин да прекарате ден без половинка и с ангажирани приятели.

Най-естественият начин да решите проблема еq като го игнорирате. Прекарайте вечерта си както обикновено и не полагайте излишни старания да “заобиколите” празника. Сгответе си вкусна вечеря или си поръчайте пица, пуснете си любимото телевизионно предаване и прекарайте вечерта като всички други. Най-обикновена вторник вечер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X