Напишете дума/думи за търсене

Най-грижовният подарък за Свети Валентин

Мразовита февруарска сутрин. Едва си се наканила да се измъкнеш от топлината на завивкитe, но няма как – задачите за деня са безброй, а и милото вече е на крак. Единствено мисълта за първата сочна глътка кафе прави стъпките към кухнята по-леки. Е, и представата, че може пък днес да успеете да закусите заедно. Две филийки, каничка кафе – най-обикновени неща, но споделени за двама. Нямаш нужда от празник, за да мечтаеш за романтична закуска с него. Като онези от инстаграм сторитата на разни перфектни двойки.

Да, може да помечтаеш отново...

Стъпваш тихо в кухнята, милото прави сандвичи и за двама ви. Обръща се, рошав и фантастичен, целува те набързо, налива си кафето и изчезва.

Ледена струя въздух пробива от балкона топлия уют на малката ви кухня. И ти отново си сама по средата й, защото милото пуши навън. Виждаш го как дърпа бързо, а ръката му леко потреперва. Отново го е домързяло да си облече нещо, сигурно умира от студ. Не разбираш какво удоволствие му доставя това да мръзне всяка сутрин, вместо да закусва с теб на топло. Ами вероятно удоволствие отдавна няма, просто – навик.

Нова ледена струя счупва последните шансове за романтична закуска в кухнята. Милото се прибира, но не сам. След него се носи обичайната димна следа с ужасен аромат на цигари. Не, не, по-добре да не те целува, от тази миризмата вече дори не ти се закусва.

Тази история ти е добре позната, така ли? А може би ти си нечие „мило“, което замръзва всяка сутрин на балкона, ходи с вечно „ароматизирани“ коси и вече се чуди кое средство за избелване на зъбите не е опитвало още?

Не, тази статия няма да е поредната лекция против тютюнопушенето. Защото ако не можете да спрете, вече има и по-щадящи начини да не се отказвате от любимия си грях, нито да отказвате половинката си.

Да, говорим за бездимните алтернативи. Устройствата за нагряване на тютюн вече нямат нужда от представяне, защото особено в модерната градска среда се срещат доволно често. Пушачите, които не могат или не желаят да се откажат от пушенето, най-после откриха начин да не го правят и в същото време да намалят риска за здравето и комфорта си, както и този на близките си хора. Всъщност знаете ли, че 6 милиона пушачи по света вече са преминали на устройството за нагряване на тютюн IQOS? Средно между 70 и 80 % от неговите потребители по света са спрели изцяло конвенционалните цигари.

Иновативната технология на нагряване на тютюн елиминира горенето – тютюнът се нагрява до прецизна температура до 350 градуса, така че при аерозола, отделян при употребата на IQOS, да се отделят средно с 90 % по-малко вредни вещества в сравнение с цигарения дим. Проведени са редица проучвания, резултатите от които са категорични, че пълното преминаване към тази алтернатива представлява по-малък риск в сравнение с продължаващото пушене.

Грижата е красив подарък за Деня на влюбените, не мислите ли? Грижата за пушача до вас под формата на устройство за нагряване на тютюн е подарък, който носи послание: „Не искам да се променяш, искам само да се погрижа за теб!“

...И да закусваме вече заедно. Да вечеряме също. Да не сменям пердетата на шест месеца. Да усещам меката ти коса, а не да се отдръпвам от нея заради миризмата й. Да не излизаш от ресторанта по пет пъти, да не зъзнеш на терасата, да не спираме с колата, когато пътуваме, да не кашляш, да сме по-добре...

Всъщност трябва ли дори да чакаш Свети Валентин, за да (си) подариш всичко това?!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X