Напишете дума/думи за търсене

Правила при купуване на подаръци от чужбина

Няма човек, който да не обича подаръци, а всеки изпитва любопитство към дарове, донесени от чужбина.

На пръв поглед изглежда лесна работа да избереш подходящия армаган, но и това си има своите особености.

Купувайте подарък, изработен в страната, която посещавате

Помислете за бутилка вино от Италия. Шоколад от Швейцария, розово масло от България, кимоно от Япония или гривна, изработена в Африка.

Добре е, когато избирате подарък от чужбина, да е нещо, което го няма у нас или е специфично само за мястото, което посещавате.

Чашките тип шотове, глобусите, колекционерските предмети, магнитите за хладилник са предпочитани подаръци, донесени от странство.

Бижутата са универсален подарък, но пък винаги напомнят на получателя за вас.

Уверете се, че подаръкът няма да се счупи, преди да го поднесете на получателя

Когато купувате подаръци от далечни дестинации, трябва да се съобразите с материала, от който са направени. Колкото и да харесвате стъклени фигурки, порцеланови сервизи, вази и всякакъв вид ръчно издухано стъкло, купувайте при крайна необходимост. Бъдете разумни и помислете дали при превоза няма да повредите покупката. Колко място би заемал предметът в ръчния ви багаж, ако летите със самолет, или дали подаръкът не е прекалено крехък, за да го приберете в куфара, който се вози в общото багажно.

Внимавайте при превоза

Уверете се, че сте изпълнили всички национални и международни правила по отношение на каквито и да били хранителни покупки, които имате намерение да пренасяте у дома. Когато пътувате със самолет трябва да сте наясно, че в страни като САЩ или Австралия не може да внесете повечето видове зеленчуци, плодове, семена и продукти от животински произход. Преди да отпътувате за съответната страна, уверете се, че вместо да ви посрещнат с добре дошли, няма да си създадете проблеми още на митницата.

А пък алкохолът в ръчния багаж е позволен само ако е закупен от безмитните магазини на летището.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X