Напишете дума/думи за търсене

Неща, с които пестим пари по време на почивка в чужбина

Почивката в чужбина винаги е приятно и незабравимо изживяване. И почти винаги е скъпо начинание. Предлагаме ви 15 трика, с които да спестите пари и време в чужбина.

Свалете офлайн карта на града

Така ще спестите от мобилни тарифи за използване на интернет в чужбина, риска от слаб интернет и притеснението, че може да се изгубите. Преди да тръгнете, свалете картите или ги отворете и дайте настройка за използване без интернет. Само не затваряйте прозорчето, в което е оставена картата.

Пари в брой

Още преди заминаването обменете пари във валутата, която ще ви трябва на мястото, където отивате. Вземете по-голяма сума, отколкото мислите, че ви трябва. Презастраховката винаги е полезна, защото не знаете какви непредвидени разходи може да изникнат. Ако на място се наложи да теглите пари от банкови сметки, е възможно да има по-високи такси или курсът на валутата да е по-различен.

Предварителна информация кога кой музей е с безплатен вход

Повечето музеи имат един ден от седмицата, в който работят безплатно за туристи. Проучете местата, които искате да посетите, и тогава направете график къде кога ще ходите.

Резервирайте билети и дневни карти за забележителности онлайн

Вече е възможно да резервирате сами билетите си за забележителностите, при това с отстъпка. Има и карти за комбинирани посещения на няколко музея и галерии с преференциална цена. Така ще знаете от колко до колко часа ще е удачно да отидете, без да висите по опашки, и ще спестите време и пари.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X