Напишете дума/думи за търсене

Неща, с които пестим пари по време на почивка в чужбина

Цигари

Ако сте страстен пушач, в чужбина ви предстои голям разход за цигари. В повечето страни тютюневите изделия са доста скъпи, затова си носете в куфара толкова кутии (или дори малко повече), колкото обичайно пушите. Освен че не рискувате да дадете голяма част от бюджета си за цигари, ще си спестите разочарованието, че любимата ви марка може да не се предлага там, където отивате.

Термос/бутилка за вода

В много от европейските столици водата по чешмите е годна за пиене. В Рим например има много улични чешмички, от които водата е питейна, и спокойно можете да си налеете в бутилката, която си носите. Имайте предвид, че дори водата, която бихте си купили от уличните търговци, е от тези чешмички, а бутилките им са втора или N-та употреба. Носейки своя, ще сте сигурни, че никой друг не е пил от нея. А термосът би бил практичен избор, ако в горещо време искате водата да запази по-ниска температура дълго време.

Лепенки за мазоли Екскурзията в чужбина предполага, че ще имате малко време да разгледате много места и ще ходите много. А това носи риск от появата на мазоли по краката. Лепенки в единия джоб на куфара не само ще бъдат полезни, а дори задължителни. В противен случай ще ви се наложи да си ги купите там, на място, а цената им ще бъде доста по-висока.

Тръгнете с по-малко багаж

Ако сте от шопинг маниаците и знаете, че ще пазарувате, тръгнете от вкъщи с по-малко багаж. Така ще спестите излишното носене на дрехи, които няма да облечете, и плащането на такси за свръхбагаж на връщане.

Малка аптечка с лекарства

Със сигурност не си представяйте тези, които всички сме виждали в багажниците на колите. В малко несесерче вземете малко бинт, лепенки, спирт и други неща от първа необходимост, в случай че се порежете и стане друг малък инцидент.

Зарядни устройства Задължително вземете със себе си поне две зарядни за телефон, зарядни за фотоапарат и лаптоп и проверете колко волта е токът там, където отивате. На места (В САЩ например) той е с напрежение 120 волта, което налага използването на адаптори за нашите устройства. Освен пари това ще ви спести много нерви и похабени устройства.

Външна батерия за телефон

Снимки, клипчета, разговори, търсене на обхват… Тези неща хабят батерията на телефона ви и за да не останете без заряд в неподходящ момент, ще бъде от полза да носите със себе си външна батерия.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X