Напишете дума/думи за търсене

Неща, с които пестим пари по време на почивка в чужбина

Вазелин

Напукани устни, почистване на грим и зачервена кожа от слънчево изгаряне има едно и също решение – вазелин. Малка опаковка от него би заменила тоник за почистване на грима, препарат за изгаряния, балсам за устни, препарат за напукани пети или гел за раздразнена кожа от бръснене при мъжете. Пестите място в куфара, пари и риска да изхвърлят течните препарати на летището, защото надвишавате лимита от 100 мл. На опаковка или 1 литър общо в ръчния багаж.

Дъждобран

Той не заема място, за разлика от чадъра няма риск да ви го конфискуват, придава допълнителен чар дори на дъждовните снимки и е удобен за разходки в лошо време. Със сигурност ще ви бъде от полза. Не го забравяйте.

Джапанки

В колкото и чист и приятен хотел да отивате, имайте си свои джапанки за хотелската стая. Мокетите и килимите крият огромен риск от появата на гъбички по пръстите на краката, които са доста коварни и труднолечими. А и в случай че има басейн в хотела или краката ви са преуморени от ходене, джапанките ще бъдат оценени по достойнство.

Хавлиена кърпа

В “Пътеводител на галактическия стопаджия” има дълъг списък с приложения на хавлиената кърпа, който със сигурност би бил от полза, когато тръгваме за някъде. Ето част от тях: можеш да се загърнеш с нея, за да се топлиш, да подремнеш под нея и под звездите; намокрена, ще ти послужи и в ръкопашен бой; можеш да си завиеш главата с нея, за да не дишаш отровни изпарения; ако изпаднеш в беда, можеш да я размахаш над главата си в знак, че се нуждаеш от помощ, и разбира се, можеш да се избършеш с нея, ако все още ти се струва достатъчно чиста.

И за финал, няколко практични съвета, които няма да ви спестят пари, но време и нерви - да. На тръгване за летището сложете в чантата си храна – солети, сандвич, кроасан или бисквити. При евентуално закъснение на полет няма да прегладнеете. Докато се ориентирате за терминал, хотел, посока и транспорт там, също ще имате с какво да се заситите. Направете също пълен списък на багажа, който вземате – така ще организирате куфара по-лесно и на отиване, и на връщане и ще сте сигурни, че не сте забравили нищо важно. А ако сте от по-разсеяните – дори снимайте съдържанието на багажа. И оставете вкъщи мислите за работа и битовизми. И без това работим по 11 месеца и половина, за да си позволим две седмици спокойствие и удоволствие.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X