Напишете дума/думи за търсене

10 духовни места с най-силното енергийно поле

На този свят има места, които ни позволяват да се свържем с божественото. Тези духовни места имат дълбока енергия, която кара чувствителните хора да мечтаят или да изживеят определени срещи, които им дават отговори на въпроси, които са си задавали дълго време.

1. Рила, България
Разположена в югозападна България и най-високата планинска верига на страната, Рила е един от видните енергийни центрове в света. Петър Дънов, известен още като Бениса Дуно, един от най-големите духовни учители на ХХ век, избра да предаде своята мъдрост в Рила. Районът около Седемте рилски езера в тази планинска верига има силни енергии. Много посетители са усетили това и са видели странни сънища по време на престоя си тук.

2. Мачу Пичу, Перу
Разположен на хълмовете на Андите в Перу, този изгубен град на инките не само е бил източник на вдъхновение за известни поети като Пабло Неруда, но и място на мощни енергии. Казват, че хората изпитват неща, които не принадлежат на този свят, когато отидат там.

3. Великденски остров, Тихият океан
Чилийската територия на остров Великден в Полинезия е дом на мистериозни статуи, 53 склада без врати и прозорци и „Пъпът на светат“, кръгъл камък, за който се твърди, че пази тайните на света. Учените не успяха да открият произхода и значенията на тези статуи и артефакти. Счита се, че това духовно място съхранява някои значими енергии на Вселената.

4. Берат, Албания
Град на брега на река Осъм, Берат, разположен в централна Албания, защитено място на ЮНЕСКО. Той е съкровищница на албанската история и култура и проявява красив конгломерат от източна и западна култура. Мнозина съобщават, че са изпитвали духовни и лечебни енергии там.

5. Пирамидите в Босна
Босненските пирамиди, разположени в централна Босна и Херцеговина, са на земята отпреди епохата на неолита. В радиовъглеродния анализ се посочва, че те са на възраст 12 350 години. 1000 години по-стари от египетските пирамиди и притежават лечебна енергия. Установено е, че е имало 3 стаи и мъничко синьо езеро, изпълнено с бистра вода, което също е известно като "жива вода" заради лечебните си свойства.

6. Сокотра, Арабско море
Архипелагът от 4 острова Сокотра, част от Йемен, е дом на уникална флора и фауна, които не се срещат другаде. Те създават усещане, че човек е в друг свят и околната среда помага на посетителя да се свърже с духа на Вселената.

7. Платото на Улуру, Австралия
Разположено в центъра на Австралия, платото на Улуру е известно още като Тиукурпа, което означава „Време за сън“ на аборигенски. Твърди се, че картините в околните пещери са истории, оставени от древните племена. Според тях всеки посетител на това място ще получи духовни видения.

8. Връх Кайлаш, Тибет
Важен както за индуизма, така и за будизма, връх Кайлаш, намиращ се в Тибет, е известен като обиталището на боговете. Тази среща разпространява духовната аура към онези, които успяват да стигнат дотам.

9. Светилището Белинташ, България
Разположено в платото на Белинташ в Родопите, това светилище е една от трите значими точки - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък, които формират една от най-известните енергийни зони в Европа. Светилището е посветено на древния тракийски бог Сабазий. Тук са отчетени паранормални дейности.

10. Стоунхендж, Англия
Посветен на слънцето, Стоунхендж се намира в Уилтшър, Англия. Това е едно от известните духовни места и мегалитни структури в света. Смята се, че е функционирал като астрономическа обсерватория.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X