Напишете дума/думи за търсене

Торта Павлова с орехи

Необходими продукти:

6 белтъка

щипка сол

250 г кафява захар

375 г сушени плодове

200 г орехи

1 ч.ч. заквасена сметана

1/2 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С. Пригответе кръгла форма за печене с диаметър около 24 см.

2. Разбийте белтъците на сняг със солта. Постепенно добавяйте захарта и продължете разбиването, докато сместа стане лъскава. Накиснете плодовете в гореща вода за около 1 мин. Изцедете ги добре и ги нарежете. Начупете орехите и ги добавете към белтъчната смес заедно с плодовете.

3. Разбъркайте внимателно, прехвърлете сместа във формата за печене, загладете леко тестото отгоре и го сложете за около 50 мин във фурната.

4. Разбъркайте сметаната с млякото и поднесете нарязаната Павлова с получената млечна смес.

По желание подсладете сметаната или добавете в нея ядки и нарязани сушени плодове.

Търсете списание "Рецепти за здраве", за да имате винаги под ръка вкусни и здравословни рецепти, както и за да научавате хитрини и новости от нашите кулинари и специалисти по здравословно хранене. 

За още вкусни предложения и практични съвети търсете празничния брой на списание "Рецепти за здраве", който е на пазара от 12 декември

Този брой е още по-вкусен, по-уютен, по-коледен. Събрали сме в него виртуозните рецепти на едни от най-добрите кулинарни блогъри, появявали се на страниците на „Рецепти за здраве“.

В него ви чакат съвети за по-полезна и икономична коледна трапеза, за това как да приготвите идеалната пуйка, ако решите да й намерите място на масата, и кои са 5-те мазни храни, които помагат за топене на мазнини по празниците. В списанието ще откриете салати, които ще допълнят основните ви ястия за Рождество Христово, както и предложния за коледни подаръци за ядене. Ще ви разкажем какви сладки консумират различните народи на този голям християнски празник. В книжката ще намерите и идеи за вегетариански хапки, а за любителите на месото сме приготвили няколко неустоими рецепти за тържествена вечеря, както и подходящи гарнитури и сосове към тях. Ще ви представим 6 рецепти за коледен кекс и ще ви подскажем какво да правите с остатъците от празничната гощавка. И както повелява традицията, не може да не надникнем в коледната кухня на баба, където ви чакат напластена пита, вързана солена баница, коледна погача и гевречета. А за десерт сме ви оставили сладки изкушения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X