Напишете дума/думи за търсене

Идеи за посрещане на Свети Валентин у дома

Няколко идеи за интериора могат да превърнат жилището ви в уютно любовно гнездо за Свети Валентин. Дори и да не разполагате с много свободно време, дребните детайли ще ви помогнат да отбележите празника на любовта със стил.

Разбира се, спалнята играе ключова роля в празнуването – от сутринта в деня на Свети Валентин, и като продължение на романтичната вечеря. Затова няма да е излишно да я декорирате в любовни тонове.

Най-простият вариант са гирлянди от сърца, възглавници с романтични принтове, фигурки на купидончета и всевъзможни „валентински” атрибути. Ако искате да разнообразите гирляндите, редувайте сърцата с дребни подаръци, бележки с любовни послания, шоколади или просто симпатични декоративни елементи. Използвайте колкото се може повече аксесоари в червено и розово – покривки, подложки, свещници и свещи, вази с живи цветя.

Още една идея, която изисква малко повече време, е да окачите фотография, картина или друго пано със сърца над леглото. За целта можете да използвате стикери за стена или просто да изрежете от плътна червена хартия сърца и да ги залепите по стените.

Класика в жанра е да превърнете леглото в романтично любовно гнездо, като го поспете листа от рози. Още един вариант е да напълните ваната и да разпръснете във водата розови листенца. За максимален ефект добавете към водата благоуханни етерични масла и поканете любимия да ви прави компания сред розите.

За да умножите романтиката, допълнете розовите листа със свещи – колкото повече, толкова по-добре. Оставете помещението да се осветява само от топлите пламъчета на свещите.

Идеи за романтична вечеря

Не се изкушавайте да поднесете на половинката си засукана вечеря, с която да докажете любовта си. Ако планирате любовна нощ, а не сладък сън, най-добре не се застоявайте в кухнята. Менюто за вечерята трябва да отговаря на няколко основни изисквания:

Да бъде достатъчно просто за приготвяне, за да не изморите в кухнята;

Да бъде достатъчно засищащо, за да засити глада и на двама ви;

Да бъде леко, за да не ви се доспи;

Да бъде празнично, за да пасне на романтичния повод.

Оформете масата изцяло в червено – от покривката и салфетките, през посудата, до цвета на ястията. Психолозите са доказали, че червените чинии намаляват апетита, така че ще можете по-бързо да се преместите в спалнята. Ако нямата достатъчно червени аксесоари, купете по-голямо количество червена панделка и превържете елегантно с нея салфетките, свещите, приборите. Бутилката с вино можете да украсите, като окачите на гърлото й валентинка-изненада.

За „червената” трапеза са подходящи салатите от домати или от червено зеле. За основно може да приготвите печено телешко със сос от боровинки, а за гарнитура – мариновано цвекло. Десертът може да се състои от ягоди, малини, червени ябълки.

Още една възможност е да приготвите ястията от признати афродизиаци – морски дарове, гъби, яйца, аспержи, целина, авокадо. За десерт поднесете мед, орехи, кедрови ядки, манго, банани, лакрица. Особен аромат и настроение ще придадат подправките – индийско орехче, джинджифил, чили. За да повишите любовния градус, сервирайте към вечерята греяно вино с карамфил, канела, кардамон.

Чесънът и лукът събуждат половата мощ, но не прекалявайте с употребата им, освен ако и двамата с партньора ви не сте толерантни към особения им аромат.

Преди да сложите на масата твърде екзотичен афродизиак (като например стриди), преценете дали вкусът ще допадне на партньора ви – няма смисъл да проваляте вечерята, само защото планирате подвизи в леглото. И като цяло, помислете, преди да споделите с половинката си защо на трапезата присъстват именно тези ястия. Реакцията му може да бъде неочаквана – например, да се обиди, че се съмнявате в мъжествеността му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X