Напишете дума/думи за търсене

Терапията с камфор прави кожата съвършена

Процедурата е разработена за кожи със свръхпроизводство на себум. Терапията има регулиращ ефект върху мастните жлези, намалява порите и лъщенето, създава гладкост на кожата. За нея разговаряме с козметичката Вени Георгиева.

За цялата процедура се използват продукти, които съдържат като активен компонент камфор. Подходяща е предимно за мазна, комбинирана, проблемна и склонна към възпаление кожа.

Лицето се почиства с тоалетно мляко и се тонизира с лосион. На очите се поставят козметични тампони, напоени с лосион за очи. Лицето се оставя под действието на пароозонатора за 10 минути, за да се омекоти кожата и порите да се отворят и да поемат активните вещества.

След това върху лицето се нанася лек пилинг-крем на камфорова основа с фини частици оризова пудра. С помощта на фриматор кожата допълнително се почиства от мъртвите клетки и замърсяванията. Камфорът има дезинфектиращо действие, а микромасажът с козметичния апарат нормализира дейността на мастните жлези. Лицето се почиства с топли хавлиени ръкавици.

После върху лицето се нанася концетрирана формула камфор от ампула. Цялото количество се разнася по кожата. Втрива се до пълното му абсорбиране с лек масаж, като се набляга на проблемните зони. След пълното проникване на концентрата неговото въздействие се засилва с медицински козметичен апарат, чрез който активните вещества достигат мезодермата. Те дезинфекцират кожата в дълбочина, стягат порите и действат противовъзпалително. Добавените към камфора биотин, хамамелис, био-сяра и екстракт от алое подобряват обмяната на веществата на клетъчно ниво и нормализират трайно дейността на мастните жлези.

Следва нанасяне на дермоактивна маска с камфор. Тя е с нежна консистенция и приятен мирис. Камфорът намалява дейността на мастните жлези. Той стимулира обновяването на тъканите и подобрява активността на елементите цинк и мед при биохимичните процеси в клетката, което нормализира нивата на себума в кожата.
Френски козметолози са създали и фин микропилинг, който може да се добави към процедурата с камфор. Той засилва и ускорява нейното действие. Разработен е в два варианта: микропилинг със салицилова киселина за възраст 15-30 години и микропилинг с гликолова киселина за над 30 години.

За да се постигне максимална ефективност от терапията, се препоръчват 5 посещения в рамките на 3 седмици и поддържаща терапия веднъж месечно. Резултатът е свити пори, гладка кожа и нормализиране на омазняването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X