Напишете дума/думи за търсене

Мечтата на родителя е в Киев


Това е учебният комплекс "Академия за съвременно образование", който се намира в центъра на киевския квартал Комфорт таун. Комплексът обединява детска градина, начално училище и школа по изкуствата.

Архитектите от бюро "Архиматика" са го проектирали по начин, който да отговори на нуждите на децата и организацията на времето на родителите. Един от членовете на екипа архитекти Александър Попов е приел задачата като съвсем лична мисия, защото сега всеки ден води в комплекса 5-годишния си син.
Първоначалният план на инвеститора "К.А.Н. Девелопмент" предвиждал след построяването на комплекса той да бъде предаден на общината. Но в хода на изграждането тя го отказала заради липсата на бюджет, с който да го стопанисва. Но пък дала разрешение проектът да стане комерсиален. Това наложило преосмислянето му, което довело до разширяването му. Крайният резултат е красив цветен квартал и комплекс, който е мечтата на всеки родител. Там вече се стичат деца и от съседните райони, а "Академия за съвременно образование" се самоиздържа чрез платени дейности.

Арх. Попов разказва, че когато започнали по новия план с "К.А.Н. Девелопмент" и техният бюджет не бил особено впечатляващ. Но с правилно планиране се оказал достатъчен, за да може всички жилищни сгради и учебният комплекс да получат ярки фасади в един и същи стил, а интериорите на обществените сгради да са свежи и качествени.

Детската градина, началното училище и школата по изкуствата визуално са в отделни обеми, но всъщност са функционално свързани. Идеята е родителите сутрин да доведат децата си и да са спокойни, че докато свършат работа, има кой да се грижи за тях. Но не става дума само за обичайното обучение според възрастта, а и за извънкласните форми - чужди езици, занимания със спорт, танци, роботика и т.н. Всичко това е на разположение на децата в Комфорт таун и се избира според интересите и талантите. Но най-хубавото е, че педагозите имат грижата и да водят хлапетата до местата за допълнителни занимания.

Според Попов най-голямата полза от комплекса е, че той създава най-подходящите за днешните деца условия за обучение и извънкласна ангажираност. Защото освен, че запълва времето им в приятна обстановка, помага за откриването на таланти и възпитава общуването.

Снимки Архиматика

Детската градина
Детската градина
Началното училище
Началното училище
Художественото студио в комплекса
Художественото студио в комплекса
Музикалното студио
Музикалното студио
Залата за танци
Залата за танци
Спортната зала
Спортната зала
Малка театрална зала
Малка театрална зала
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X