Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Христова: Не страдайте за невърната обич. Не е била сродната ви душа

Попитахме една от примите на българската естрада какви са нещата, които й носят наслада от живота? Ето какво ни отговори тя.

Отговорно заявявам, че съм влюбена в живота. През всички изминали години съм се опитвала да се отдавам на 100% на положителните емоции. Опитвала съм се да не пропускам нещо, което в момента ми се е струвало значимо. Човек трябва да прави така, защото нищо не се повтаря, нищо не е същото.

Трябва да се остави на интуицията и на сърцето си, защото те са водещи. Според всички нови открития и изследвания всеки човек има известна интуиция и ако я слуша, няма да сбърка. Вярвам в преражданията и в това, че във всеки има заложено нещо, което трябва да се отключи - талант, реализация, възможности.

Не е необходимо да знае какво е то, но ако вярва малко повече в себе си, ще има успех. Важно е да обичаме себе си, а не непрекъснато да се критикуваме и да се съмняваме. Ние, българите, сме най-големите критикари към нас самите и сме недоволни от всичко.

Важно е и да подбираме приятелите си. За да имаш приятно изживяване, добре е по някакъв начин да попадаш и да си намираш подходяща компания, сродни души, които да имат еднакви интереси с твоите, да се допълвате, да си носите радост дори само от това, че се виждате. Нека търсим положителните емоции във всяко отношение - във веселията, в чувството за хумор, в танците, в откриването на нови светове, в пътешествията и запознанствата. Ако продължавам да пея, то е, защото искам да пътувам и го правя непрекъснато.

Що се отнася до храната, от 13 години, откакто практикувам хата йога, преминах на полувегетарианство. Обичам да ям плодове и зеленчуци, страшно много салати и не мога без морски дарове. Харесвам и тестените домашни ястия. Но една салата с по-интересен дресинг, който да й добави особен вкус, може да ме разтопи от удоволствие. Харесва ми да обръщам внимание на дребните неща - на вкуса на храната, на природния изглед, на един жест, на едно обаждане, на виц по никое време, който да освежи следобеда.

Обичам хубавите филми, да гледам спорт. Много се радвам на успехите на Гришо, а и не само на неговите. Съпричастна съм с постиженията на другите.

Прави ме щастлива един залез на брега на морето. И неслучайно най-много снимам облаци и залези. Обожавам залеза в Куба и в други екзотични държави. Отдавам се на мига и тази красота ме зарежда. Слънцето ми дава толкова настроение и живот на секундата, че не е необходимо някой да ме гъделичка и да ме разсмива.

Прави ме щастлива безрезервната любов и затова ще си позволя да дам съвет, че ако обичате безрезервно, ще ви отвърнат със същото, само че не чакайте. Ако сте обичали и не са ви отвърнали с обич, значи това не е сродната ви душа и не бива да страдате толкова.

Животът, който живеем, е един и трябва да го живеем пълноценно, без да губим време. За младите хора той върви, но за нас препуска.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X