Напишете дума/думи за търсене

Криолиполизата успешно топи мазнините

Никой не обича да се лишава от вкусотии, но като не пропускаме да си угаждаме със сладкиши и по-мазни храни, сантиметрите се увеличават. Когато коремчето започне да излиза от дънките, връщането в предишното му състояние е трудно. Оказва се, че има нова процедура, наречена криолиполиза, която топи сантиметри от корем, бедра, бричове, паласки и ръце.

Засмукване и охлаждане намаляват обиколки

Когато губим мярка в похапването, неусетно трупаме пухкавини, които понякога се циментират дълбоко в тялото ни, а върху тях за бонус получаваме и целулит. Има начин тези дълбоко скрити запаси да си отидат завинаги и то без тежки тренировки и пълен глад. При криолиполизата апарат „глътва“ най-трудните за сваляне мазнини чрез замразяване на желаните за вталяване зони. Но студ и мраз не се усеща по тялото. Уредът има накрайник като по-голяма вендуза, която се поставя върху корема или бедрото, той леко засмуква кожата, охлажда зоната и замразява мазнините в дълбочина. Температурата на третирания участък постепенно намалява и така тъканите не получават шок от странното за тях охлаждане.

„Когато се достигне температура 0°С кожата изтръпва, но дискомфорт не се усеща. Вакуумът, който захваща кожната гънка също не предизвиква болка. Кожата пази и специална защитна мембрана, която се поставя върху третираната зона преди началото на процедурата“, обяснява козметикът Радостина Николова. Температурата продължава да намалява до -20 °С, но кожата не се възпалява. А електроцитите и други агенти от имунната система постепенно изяждат пострадалите клетки в месеците след процедурата.

Студът разпада мастните клетки

Доказано е, че ниската температура предизвиква разпадането на мастните клетки. Но няма страшно – те не остават в тялото като замръзнали мастни блокове за спомен, а постепенно се извеждат от организма чрез естествените метаболитни процеси в тялото.

Обикновено се третира една зона за един ден. Всяка нова може да се обработва след седмица. А повтарянето на вече обработен „терен“ може да стане не по-рано от месец и да се третира максимум три пъти. Времето от месец е нужно на организма, за да изхвърли замразените и унищожени мастни депа.

Възможно е след процедурата да се появи зачервяване в обработената зона от няколко минути до няколко часа. При по-чувствителните кожи е възможно да се случи локалко посиняване или натъртване, но то изчезва до седмица. Някои изпитват временна загуба на чувствителност в третираната зона. Но всичко това се забравя, когато постепенно започне видимото намаляване дебелината на слоя мазнина на третираното място.

Резултатите са видими след 2-3 седмици

Отслабването продължава бавно до шест месеца след процедурата. През този период биохимията на клетките се променя и след 2-3 седмици организмът започва бавно да ги изхвърля, защото ги разпознава като чужди. Обикновено се наблюдава около 20% - 30% намаляване на обиколката на обработената зона. За да има по-добър ефект от терапията е важно да се спазва хранителен режим като се избягва мазно, пържено, тестено и солено, и се пие минимум по 2 л вода на ден. Но криолиполизата не е за всеки. Тя не се препоръчва за хора със сърдечни и съдови заболявания, диабетици и епилептици.

-----
Ефектът от процедурата ще се подобри ако няколко седмици след нея се правят вакуумни или други масажи за разнасяне на третираните мастни клетки и по-лесното им изхвърляне от организма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X