Напишете дума/думи за търсене

Княгиня Калина с български пафти на събитие в ЮНЕСКО

Княгина Калина и Ирина Бокова

Дъщерята на Симеон и съпругът й Китин Муньос се срещнаха с генералния директор Ирина Бокова

С български пафти в тоалета си се появи в централата на ЮНЕСКО в Париж княгиня Калина.
Дъщерята на Симеон и съпругът й Китин Муньос, който е посланик на добра воля на международната организация, присъстваха на подписването на договор за сътрудничество между Испанската национална телевизия - RTVE, и ЮНЕСКО. Той беше подписан от директора на телевизията Хосе Антонио Санчес и генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. 


Целта на договора е създаването и излъчването на телевизионни продукции за популяризиране на културното разнообразие и опазването на природното и културно наследство.
Като посланик на добра воля на ЮНЕСКО Китин Муньос ще бъде водещ на предавания, разказващи за различни културни традиции по света. 

Сключването на договора е част от кампанията “Обединени за наследството”.
На церемонията Калина беше използвала за тоалета си автентични български пафти от колекцията на галерия “Българи” в София. Както много често при своите публични прояви, княгинята не пропуска подобни поводи, за да популяризира България.
Миналата година при представянето на книгата на баща си цар Симеон в Мадрид тя беше облечена в българска народна носия, принадлежала на баба й царица Иоанна. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X