Напишете дума/думи за търсене

Нашият сериал “Скъпи наследници” измества турските си конкуренти

Български сериал с качеството на европейските ще се излъчва в праймтайма на Би Ти Ви. Казва се “Скъпи наследници” и по програма ще стартира до края на тази година и ще върви всяка делнична вечер от 20 ч. Ще е поне 150 епизода, като в момента вече се снима 80-ят.

“Налагаме нови професионални стандарти с продукциите си. Както с “Гласът на България”, така и с новия български сериал, чието качество може да е конкурентоспособно в Европа”, каза главният изпълнителен директор Флориан Скала на представяне на предстоящия тв сезон на Би Ти Ви. Това е първото публично появяване на Скала, след като той пое високия пост в средата на декември миналата година.

“Не само запазваме първото място през първите два месеца на 2017 г., но и увеличаваме разстоянието между нас и Нова тв”, обяви той.

Ще се опитат да продължат тенденцията с

шест праймтайм продукции

тази пролет. В понеделник и вторник е кулинарното шоу “Мастършеф”. В сряда е мястото на “Смени жената” - социален експеримент, при който две семейства разменят съпругите си. Четвъртък е отделен за “Бригада Нов дом” - предаване, в което група майстори помагат на едно семейство да обнови къщата си. В петък стартира 11-ият сезон на най-смешния български сериал, сниман досега - “Столичани в повече”. Всички тези предавания ще се излъчват от 21 ч.

Актьорите от “Столичаните” ще бъдат много по-често на тв екрана, тъй като голяма част от тях са основното ядро в “Комиците”. Тази пролет

“Комиците и приятели” ще забавлява три пъти седмично

- от сряда до петък, от 22 ч.

Би Ти Ви пуска и нова рубрика през уикенда, в която ще излъчва любими български сериали, обяви програмният директор Маргарита Александрова. Повторенията на “Стъклен дом”, “Седем часа разлика”, “Връзки” и др. ще бъдат от 15 ч. Доскоро това беше време, в което също се излъчваха турски сериали. Новата програмна схема очевидно ги загърбва и отбелязва съвсем друг акцент - върху българските филмови поредици.

За промени в новините загатна

и шефът на “Новини, актуални предавания и спорт” Венелин Петков. Сред тези, които вече се виждат, са 360-градусовата камера, която снима все по-често във фейсбук постовете на Би Ти Ви. Също и новото мултифункционално студио, от което се излъчваше встъпването на президента Румен Радев, както и предаването “Нощта на Оскарите”.

“Това е малък експеримент, който ще прерасне в нещо голямо съвсем скоро. Предстоят избори. На тях ще покажем нещо, което никой досега не е правил. Само загатвам, защото на този пазар лидерът е подложен на безмилостно копиране”, каза Петков.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X