Напишете дума/думи за търсене

Детайли в интериора, които правят дома специален (снимки)

Малките неща понякога имат потенциала да правят голямо впечатление, а ние неведнъж сме писали, че това важи и за интериора. Сега показваме идеи, които лесно могат да бъдат реализирани с минимум средства, но които ще внесат свеж акцент в дома.

Пердетата са отлично място за експерименти. Защо тогава да не направите поне едно от отделни парчета, преплетени през най-малко две хоризонтални ленти в същия или друг цвят. Ако това ви се вижда прекалено сложно, може да промените позицията на завесите. Достатъчно е пространството около прозореца го позволява. Тогава има вариант да се постави изпъкнал корниз. Закаченото на него светло перде, пред което да прониква слънчева светлина, визуално увеличава обема в тази зона.

Много лесно може да се направят две декорации по завесите - едната около корниза, а другата - чрез начина за захващане при издърпване настрани. Във втория случай работа вършат и магнити с декорации.

Балдахинът край леглото в спалнята също е практично решение. Освен, че ще създаде чувство за усамотеност, текстилът дава възможност за игра с цветове и форми, така че да стане желан елемент в интериора.

Такъв може да са апликациите по стените, райетата като мотив, както и цветните чекмеджета, особено в детската стая. Подмяната на обичайната вентилационна решетка с декоративна със сигурност ще внесе стил. А илюзия за обем се постига с поставянето на врати с огледала.

И още нещо - таванът на помещението ще изглежда по-висок и просторен, ако 2/3 от стената в долната й част бъдат боядисани в по-тъмен тон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X