Напишете дума/думи за търсене

Идеи за великденска украса

Както преди всеки голям празник, очакваме и тази година непосредствено преди Великден по магазините и пазарите да бъде лудница. Като добавим и стреса от вечния въпрос „какво да сготвя“, предпразничното ни настроение като нищо ще посърне още преди Възкресение.

Затова би било чудесно, ако имате време да започнете с подготовката за Великден още сега.

А първо е украсата!

Създавайте празнична и красива атмосфера у дома с лека украса. Това вероятно ще повдигне духа ви за създаването и на някои кулинарни шедьоври впоследствие.

В прозрачна ваза или буркан сложете пластмасови шарени яйца. Разбира се, ако добавите и някой жив стрък, аранжировката ви ще бъде като от списание!

Наберете напъпили клонки и си направете весело великденско дръвче. Във всеки магазин за 1 лев ще откриете великденски закачки. За да им придадете повече характер, може с помощта на децата да ги дооцветите и доукрасите. Може да го направите с цветно тиксо, с мъниста и перца от магазин за артматериали, с дантелки и лепило и т.н. Развихрете въображението си и дайте възможност на децата също да сътворят своето великденско яйце за дървото.

Ако искате да направите по-джиджани яйцата за този Великден, не чакайте Велики четвъртък, за да ги боядисате. Има десетки техники, с които бихте могли да създадете малки произведения на изкуството и да зарадвате с тях и семейството си, и приятелите. Но започнете още отсега.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X