Напишете дума/думи за търсене

Джуд Лоу – многодетният плейбой

Колкото и да се опитва да избяга от имиджа си на плейбой и секссимвол, английският актьор Джуд Лоу си остава с този етикет. Затвърди си името на покорител на женски сърца, особено след развода си със Сейди Фрост. Да не забравяме и факта, че изневери на приятелката си Сиена Милър с детегледачката на своите хлапета. И да поясним, че го наричаме Джуд, а не Джъд, както е известен в България, защото родителите му го наричат на героя от песента на Бийтълс “Хей, Джуд”.

Има ли за него жена-мечта или напуска всички

Убедени сме, че докато Джуд Лоу журираше на кинофестивала в Кан преди няколко години, вечер не е пропускал да изпие някое и друго питие в тузарските заведения в града, както и да разпръсне чара си към местните и дошлите специално за събитието красавици. Все пак за Джуд или най-доброто, или нищо. Милият години наред се опитваше да обясни на човечеството, че не е секссимвол, но как да не е, след като по него въздишат хиляди домакини, работещи жени и дори мъже. Дълбоките му зелени очи, изтънчените маниери, примесени с щипка арогантност, му носят купища призове от рода на “Най-секси мъж на планетата”.

Виновен ли е, че Господ му е дал тяло и излъчване, с което е неотразим? Именно заради това, че изглежда като “мистър перфектен”, дългогодишната му приятелка - актрисата Сиена Милър, не може да се раздели с него или по-точно го оставя за известно време, но после пак се връща. Техният някогашен романс определено е любима тема на папараците. Започва година след развода на Джуд със съпругата му Сейди Фрост (2003 г.). Сиена хлътва по актьора през 2004 година и си стои в небесата с купидонска стрела в сърцето, докато не пада оттам много рязко. Причината е, че след годежа им през 2005 година Джуд й изневерява не с някоя “Мис свят” или холивудска звезда, а с детегледачката на неговите хлапета. Е, после той се извини публично, че е наранил чувствата на годеницата си, но какво от това.

със Сиена Милър
със Сиена Милър

Изневярата с детегледачката се оказва твърде голям залък за Сиена и тя се разделя с Джуд. Тъй като това е първото й голямо влюбване, тежко понася раздялата. Но след време се съвзема и да я питаш защо, но пак се връща при Джуд. Близки на двойката твърдят, че двамата си прекарват страхотно заедно и че са родени един за друг, но това обикновено продължава до следващата раздяла.

Да бъде баща е най-важното нещо за актьора

Джуд има пет деца или поне за толкова се знае официално. Освен трите хлапета от брака му със Сейди Фрост, той има още едно от краткотрайната му връзка с манекенката Саманта Бърк. Затова че тя е бременна, той разбира след раздялата, но това не променя нищо в отношенията им. Джуд не се връща при нея. Въпреки студеното отношение на актьора манекенката решава да роди бебето, което се казва София. Има и двегодишна дъщеричка Ейда, чиято майка е Катрин Хардинг.

По темата деца и бащинство актьорът твърди: “Винаги трябва да поставяш интереса на децата на първо място и да се опитваш да ги предпазваш от всичко, което може да ги нарани. Защото ако нещо се обърка, се страхувам, че ще прочетат за него в пресата, а приятелите им в училище може да им се подиграват. Искам да дам на децата си цялата си любов, да стана по-добър баща! Ролята на баща е най-важна в живота ми”. Но докато наистина ни демонстрира, че ролята му на баща е най-важна за него, в нашите очи ще играе ролята на идеалния мъж. Такива са и персонажите му в цели три филма: “Талантливият Мистър Рипли”, за който получава номинация за “Оскар”, “Гатака” и “Изкуствен интелект”. В първите два филма има интересни роли, но в “Изкуствен интелект” е още по-атрактивна - играе робот-жиголо.

с Рейчъл Макадамс и Гай Ричи, режисьор на "Шерлок Холмс", в който играят двамата актьори
с Рейчъл Макадамс и Гай Ричи, режисьор на "Шерлок Холмс", в който играят двамата актьори

Приема роли в нискобюджетни филми

Въпреки че е скъпоплатен актьор, той не пада в клопката на парите и до ден днешен не отказва да играе в нискобюджетни проекти, стига да му допадне ролята. “Не се виждам само да скачам от голям филм в голям филм. Понякога участвам в малки продукции, които трябва да заснемем за 6 седмици, защото няма пари за повече. И голяма част от работата се върши от приятели като услуга. Всичко се случва, защото хората имат невероятна вяра в това, което правят и се надяват, че веднъж завършен, филмът ще бъде представен на когото трябва и ще бъдат отпуснати пари за пост продукция. Но в началото всичко е риск”, обяснява актьорът. Понякога той снима филми с режисьори, за които никой не е чувал, стига да са талантливи и да имат точна представа какво правят. “Разбира се, цяло щастие е, ако работя с режисьори като Стивън Спилбърг или Сам Мендес, които могат лесно да създадат екип, да ти партнират, креативни са, умеят да общуват, точни са. Искам някой, който е приятен човек, особено когато трябва да снимаме в 4 сутринта. Не желая да работя с диктатори”.

А какви роли предпочита: “Винаги съм смятал, че принцът в “Пепеляшка” е възможно най-отегчителната роля. Предпочитам да съм злата вещица. Не искам да правя романтични комедии като “Хубава жена” с Джулия Робъртс. Тези филми са с подобен сюжет. Искам да снимам дълбоко драматичен филм, изграден от сложни персонажи. Понякога тези роли се изиграват трудно, но ми харесва предизвикателството. Не искам да играя един и същи типаж”.

Пътешества по света

През 2007 г. прекарва 10 дни в Афганистан, обикаляйки из страната и правейки документален филм. Пътуването е най-страстното му хоби. “Прекарах повече от свободното си време през последните 10 години, пътувайки из Южна Азия. Започнах с Виетнам, защото ми казаха, че е невероятно място, което трябва да се посети. И се влюбих в него! Бях също така в Камбоджа, Китай, Малайзия и Бали. Сега съм заинтригуван да видя места като Южна Америка и Африка. Харесва ми идеята непрекъснато да откривам нови интересни места по света”, разказва за страстта си Джуд.

още за него

-роден е на 29 декември 1972 г. в квартал Луишам, Южен Лондон

-на 12 години става част от Младежкия музикален театър

-напуска училище на 17 години, за да стане киноактьор

-живее в една квартира с Юън Макгрегър преди да стане известен

-някои от филмите, в които участва са: “Алфи”, където среща Сиена Милър, “Авиаторът”, “Студена планина” (номинация за Оскар), “Талантливият мистър Рипли” (номинация за Оскар), “Шерлок Холмс”, “Отблизо”, “Изкуствен интелект”, “Нощем в градините на доброто и злото”, “Враг пред портата”, “Мъдростта на крокодилите”

-участва и на театрална сцена в постановката “Хамлет”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X