Напишете дума/думи за търсене

Джуд Лоу: Станах рогоносец заради Джеймс Бонд

"Чувствено преживяване”. Така нарича вкуса на уискито – любимата си напитка 44-годишният лондончанин Джуд Лоу.

Най-вероятно отпива блажено по едно малко от Johnnie Walker Blue Label всяка вечер. Все пак е рекламно лице на марката.

Напоследък може да се натъкнете на англичанина в Рим, където снима взривилия и зрители, и критици сериал „Младият папа”.

По италианските улици може да бъде видян в компанията на дългокраката си приятелка - психолога Филипа Коан. Джуд може и да е свикнал с медийното внимание, но като баща се притеснява за сина си Рафърти, който вече се подвизава върху международните модни подиуми.

Джуд, преди няколко години изигра измисления папа Пий в сериала на Паоло Сорентино „Младият папа”. Харесваше ли ти да носиш роби?

Имаше нещо привлекателно в това да нося едни и същи дрехи всеки ден. Режисьорът Паоло Сорентино ги искаше чисти и неопетнени. Караше ме непрекъснато да ги вдигам нагоре, когато сядам на столовете, които целият екип наричаме Папските столчета. Другото приятно нещо, свързано с робите, е, че държат прохладно през лятото. А в Рим, където снимахме, понякога е почти 40 градуса.

Имал ли си някога криза на вярата?

Мисля, че на 44 имам криза на всичко. (Смее се.) Да се чувствам щастлив и удобно в кожата си, е важно нещо. Невинаги съм бил така, но в момента наистина се чувствам великолепно. Вече успявам да заспя, знаейки, че не съм такъв келеш, какъвто бях.

Религиозен ли си?

Не, въпреки че прочетох Библията за пръв път заради снимките на „Младият папа”, сериалът не ме превърна във вярващ.

Твоят син Рафърти е доста успешен модел. Как се чувстваш от неговия успех?

Тревожа се ужасно заради това, защото да си в публичното пространство, води след себе си всякакви проблеми. Но той отъпква своя път. Мисля, че той гледа на моделството като на нещо временно, на нещо, с което ще изкара малко джобни пари. Но той по-скоро е музикант. В колежа учи музика, на което се е посветил доста сериозно, и мисля, че това ще е неговият занаят.

Заради ролята си в „Талантливият мистър Рипли” се научи да свириш на саксофон. Още ли свириш?

Не. Това е престъпно от моя страна.

Имаш ли други скрити музикални таланти?

Не, но много ми се иска да имам време да научи да свиря на пиано. Надявам се някой да ми предложи роля, заради която да го направя.

Може синът ти да ти покаже някой друг трик.

Той свири на три или четири инструмента. Много е талантлив.

Съвсем скоро завърши снимките на „Рицарите на Кръглата маса: Кинг Артур” – новия филм на Гай Ричи. Знам, че с него сте приятели. Не е ли трудно да работиш с някого, когото познаваш толкова добре?

Има си своите предизвикателства, но е лесно да работиш с някого, който знае какво иска. А той определено е от тази порода. Той е голяма работа.

Беше една от жертвите на скандала с хакнатите телефони в Англия? Как ти се отрази това?

Отрезвително. (Смее се.) Почните,че имах доста шумна връзка със Сиена Милър, която дори помолих да стане моя съпруга. Но тогава бях доста по-неразумен и пакостлив и й изневерих с бавачката на децата ми. Тя пък ми го върна с Даниел Крейг. За нейната изневяра едва ли щях да разбера, ако телефонът на сегашния Джеймс Бонд не беше хакнат също.

Как пиеш уискито си?

Обичам го чисто. Не обичам да смесвам нищо. Не ми харесва да е прекалено студено, или прекалено разводнено от лед. А пък коктейлите изобщо не ги разбирам като концепция.

Имаш ли любима книга?

Харесвам „Морето, морето” на Айрис Мърдок.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X