Напишете дума/думи за търсене

Филм за деца с увреден слух си търси съмишленици

Лечението, интегрирането, достъпът до училище – колко пъти сме слушали за проблемите на дeцата с увреждания? Някои от тях обаче не могат да чуят, че говорим за тях. Могат само да разберат какво правим за тях.

„Говори с мен“ е името на нов документален проект на режисьорската на „Ром Кихот“ Петя Накова. Филмът ще проследи вдъхновяваща и пълна с предизвикателства история на Таня Димитрова – създател и ръководител на единствения частен център у нас за рехабилитация на деца с увреден слух. Тя е дете на глухи родители и познава много добре проблемите, с които се сблъскват хората с увреден слух. Защото за глухите хора слухът не е пречка, а достъпната среда. И затова е много важно още в най-ранна възраст да започне системна и постоянна работа с децата, за да се научат да чуват и говорят. Таня запълва нужда, а не пазарна ниша и със своята всеотдайност променя тихо, но забележимо света наоколо. От създаването на центъра преди 8 години Таня и нейният екип са помогнали на над 70 деца успешно да продължат образованието си в детски градини и училища. Въпреки тези успехи предизвикателствата за съществуването на центъра са ежедневие и пред нея все още стои дилемата как да продължи.

Всичко това ще проследи документалният филм „Говори с мен“. 

„Искаме да разкажем историята на Таня, защото днес повече от всякога се нуждаем от такива хора, които носят надежда в нашето несигурно общество и го променят към по-добро,“ споделя режисьорът Петя Накова.

Идеята за филма спечели подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община и наградата на телевизия HBO-Adria на пичинг форум в състезание с 10 други проекта на Zagreb Dox Pro 2016. Проектът обаче се нуждае от още подкрепа, за да бъде реализиран – както финансова, така и чисто човешка.

Затова екипът на филма решава да потърси подкрепа на филма чрез създаването на кампания за набиране на средства в Indiegogo (сайт, чрез който хора от цял свят могат да дарят за снимането на филма). За всяко направено дарение дарителят получава специални бонуси – колкото по-голямо е дарението, толкова по-голям е бонусът.

За да видите трейлъра на филма и повече информация за него (информацията е представена на английски и след това на български език), посетете сайта на кампанията:
https://www.indiegogo.com/projects/talk-to-me-change-social#/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X