Напишете дума/думи за търсене

Ето кой отива на финала на Евровизия

Молдовското трио, което отива на финала на конкурса.

Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия отиват на финала на Евровизия. Техните представители участваха в първия полуфинал, който беше във вторник вечерта в Киев и събраха най-много зрителски гласове.

Участници от общо 18 страни пяха в първия полуфинал. На сцената се качи и миналогодишната победителка в Евровизия – украинската певица Джамала, която изпълни песента, с която спечели конкурса „1944“. Тя разказа, че е имала много хубава година, в която е изнесла доста концерти, а и се е омъжила. Джамала ще бъде гост и на финала на Евровизия в събота, когато ще представи новия си сингъл.

Българският представител Кристиан Костов ще пее във втория полуфинал, който ще е в четвъртък, 11 май. Той ще излезе под номер 15 и ще изпълни песента Beautiful Mess.

Зрителите от България няма да могат да гласуват за него по регламент. Но хората, които са в Австрия, Германия, Дания, Франция, Беларус, Хърватия, Естония, Унгария, Ирландия, Израел, Литва, Македония, Малта, Норвегия, Румъния, Сърбия, Швейцария, Холандия и Украйна ще могат да подкрепят нашия представител.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X