Напишете дума/думи за търсене

България отива на финала на Евровизия (Видео)

Кристиан в Киев

България отива на финала на Евровизия. Нашият представител Кристиан Костов пя във втория полуфинал на международния конкурс тази вечер и изпълнението му на песента Beautiful Mess класира страната ни за финала в събота.

Кристиан се представи брилянтно, а след изпълнението му камерите показаха разплакани момичета в публиката.

Много се гордея. Вярвам, че България наистина може да спечели тази година, каза Кристиан пред БНТ. Той благодари на всички, които са гласували за него, а и на целия си екип.

Останалите страни, които се класираха след втория полуфинал, са Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия. Те събраха най-много точки от националните журита и от зрителите.

На сцената в Киев тази вечер прозвучаха тиролски напеви, хип-хоп и арендби звучене, както оперно и поп пеене. Сред ефектите бяха въздушен балон, малка лодка и много заря, както и неочаквано предложение за брак към един от участниците.

Кристиан на Евровизия
Кристиан на Евровизия

Минути преди водещите на концерта да обявят резултатите от гласуването, приятелят на македонската певица Яна Бурческа Александър извади малка кутия от джоба си, коленичи и я попита дали ще се омъжи за него. „Да“, изкрещя Яна. Двамата с любимия й мъж вече очакват и първото си дете - певицата сама каза, че е бременна във визитката си.

Израелският изпълнител Имро
Израелският изпълнител Имро

Общо по 18 страни се представиха и в първия, и във втория полуфинал. От първия най-много гласове събраха Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия. На финала отиват и държавите от Голямата петорка – Великобритания, Испания, Франция, Германия и Италия, както и страната домакин - Украйна.

17-годишният Кристиан Костов е роден в Москва. Майка му е от Казахстан, а баща му е българин. За първи път на голяма сцена у нас той се появи в „Х Фактор“, където се класира на второ място. Да гласуват за него тази вечер, го подкрепиха популярни певци като Дони, Люси Дяковска, Орлин Павлов, Поли Генова, Крисия, Хасан и Ибрахим, младите изпълнители, които участваха с Кристиан в „Х Фактор“.

Финалът на Евровизия ще е в събота, а БНТ1 и БНТ HD ще го излъчват на живо от 22 ч.

Беларус също отива на финала в събота.
Беларус също отива на финала в събота.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X