Напишете дума/думи за търсене

10-те заповеди на успешната свалка

Изпитана френска стратегия, за да спечелите сърцето на мечтания партньор

Човекът, за когото отдавна копнеете, най-после ви е поканил на среща. Опитът сочи, че първото излизане може да се превърне или в трамплин за голяма любов, или в пълен провал. За да избегнете втората вероятност, може да следвате 10-те заповеди на успешната свалка от френската психоложка Даниел Паран.

1. Подгответе се старателно
Целта на първата среща е мъжът и жената да се опознаят. За да разговаряте по-дълго и приятно, осигурете максимално благоприятна обстановка. Не е желателно веднага да каните другия на гости. Може да реши, че единствената ви цел е да го/я прелъстите. Ако още живеете с родителите си, ще се почувства неудобно на тази твърде подранила "сгляда". Положението се влошава допълнително, щом имате деца - те със сигурност ще го/я посрещнат на нож.
По-добре заложете на неутрално място - например ресторант. Нека кавалерът да направи резервация, като предварително се увери, че обстановката, храната и музиката биха ви допаднали. Ще е груба грешка да поканите вегетарианка в заведение, известно с чеверметата си, или почитателка на джаза в клуб, в който звучи поп-фолк.

2. Блеснете с безупречна външност
Поговорката "По дрехите посрещат, по ума изпращат" важи с пълна сила за първите срещи. Ако сте дама, не бива да прекалявате с грима и сложните прически. Има опасност мъжът да ви сметне за превзета. По-добре се облечете неутрално - с женствена, но не твърде сексапилна рокля, за да не реши, че сте леснодостъпна. Имайте предвид, че повечето мъже притежават локатори за всичко, което е фалшиво. Изкуствените мигли, къдрици и нокти може да ви стоят добре, но той инстинктивно ще долови, че нещо не е наред и това може да го накара да се отдръпне.
Ако сте мъж, съобразете тоалета си с мястото, на което сте поканили дамата. За изискан ресторант заложете на костюм. В по-непринудена атмосфера дънки и бяла риза вършат работа.

3. Спазвайте етикета
Едва ли има жена, която не мечтае за кавалерско отношение. Не е никак сложно да и помогнете да свали палтото си, да задържите вратата на колата или да и подадете ръка, когато слиза от градския транспорт. Ако сте я поканили на вечеря, платете цялата сметка.
Правилата на етикета важат и за жените. Говорете тихо, смейте се дискретно, седнете прилично. Извадете портмонето си и предложете да дадете своя дял от сметката. Ако той каже "не", не настоявайте, а му благодарете.

4. Много слушайте, малко говорете
Докато потенциалният партньор ви разказва за миналото, настоящето и бъдещите си планове, го гледайте в очите. Показвайте, че следите мисълта му, като от време на време вметвате по някоя дума. Не се въртете на стола, не си гледайте часовника или смартфона, не го/я прекъсвайте. Опитвайте се да насочите разговора в оптимистична посока, за да разчупите леда и да имате възможност по-често да се усмихвате.

5. Щедро раздавайте комплименти
Всеки обича да му се възхищават и няма да сгрешите, ако изтъкнете някое качество на човека, с когото сте излезли на вечеря. Жените обожават някой да се опитва да отгатне мислите им. Дамата много повече ще се зарадва да и кажете нещо за ума и, отколкото ако изтърсите тривиалното "Колко добре ти стои тази рокля". Мъжете държат най-вече на успехите си, така че подхвърлете "Сигурно отлично се справяш в работата" вместо "Ах, каква хубава вратовръзка".
Не бъдете твърде директни, тъй като едва се познавате. Не изстрелвайте "Имаш възхитителни ръце, как искам да ме галят", по-елегантно е "Четох, че хората с дълги и тънки пръсти са много чувствителни. Твоите са такива".

6. Без критики
Вечерта върви чудесно до мига, в който жената моли да излезе навън, а да изпуши една цигара. Възмутен, мъжът заявява категорично, че не би имал връзка с пушачка. Възможен е и обратният вариант - мъжът споделя, че следи футболното първенство, а тя тръсва, че никога не би си губила времето с човек, който прекарва уикендите си по стадионите, вместо с нея.
Защо реагирате така? Това, че някой има вреден навик, не означава, че никога няма да го изкорени. Ако след време се окаже, че си допадате по всички останали показатели освен пушенето и футбола, шансовете да останете заедно са огромни. Затова не съдете прибързано още на първата среща.

7. Бъдете честни
За да не изпадате в конфузни ситуации, се постарайте да сложите най-важните карти на масата. Излишно е да казвате на потенциалния си партньор, че обожавате разходките сред природата, ако предпочитате да си седите у дома. Ще сгрешите, ако заявите, че отлично се справяте в кухнята, щом предпочитате да хапвате набързо навън. Не крийте и важни факти - например, че имате деца.

8. Избягвайте някои теми
Не бива да лъжете, но и няма нужда да разкривате целия си живот отведнъж. На първата среща се постарайте да отклонявате разговора от теми като болести, политика, пари, семейни тайни, секс. Недопустимо е и да правите разбор на последните си връзки. Поговорете за професиите, семействата, приятелите, мечтите си, без да влизате в подробности. Ако останете заедно, ще имате достатъчно време, за да ги изяснявате.

9. Всяка изненада е добре дошла
Не бива да подхождате към първата любовна среща като към делови разговор. Ако сте мъж, непременно посрещнете дамата с цветя. Ако сте жена, може да не го изненадвате още от първия път, но след седмица-две го зарадвайте, като му приготвите любимо ястие или му направите дребен подарък.

10. Не бързайте
Ако смятате, че имате бъдеще с човека, с когото сте започнали флирт, няма причина да го притискате веднага да правите секс. По правило сериозните връзки се развиват сравнително бавно. Дори вашата да не излезе такава, поне и дайте шанс. Мъжът трябва да изпрати дамата до дома и. Може да я целуне, но е възможно и да не го направи. Преценката как да постъпи зависи от нейното поведение. Според психолозите, ако се държите огледално, т.е. реакциите ви са максимално близки до нейните, има много по-голям шанс тя да ви хареса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X