Напишете дума/думи за търсене

Как да запазим по-дълго тена (+рецепти)

От всички зеленчуци морковите имат най-високо съдържание на каротин (провитамин А). Той хидратира и стимулира синтеза на меланина, който пък помага за бронзовия загар. Но ако държите кожата ви да е бяла, не се лишавайте от морковени маски - можете да си позволите 1 седмично за 15 минути. Кожата няма да потъмнее, а ще се насити с витамини (A, С, B, К) и микроелементи.

За маските се използват пресен сок и пюре, сгъстени с овесено брашно и обогатени с растително масло, сметана, жълтък, сок от алое, мед.

Оранжевият зеленчук има противовъзпалително действие, като срещу пъпки са полезни маските от равни пропорции морковено пюре и мед или от 1 с.л. морковено пюре, разбит белтък и овесено брашно.

За мазна кожа смесете по 1 с.л. морковено пюре и брашно, 1 разбит белтък и 1 ч.л. лимонов сок. Сухата кожа се хидратира с маска от 2 с.л. сок, по 1 ч.л. растително масло и извара, 1 с.л. сметана или от равни части настъргани морков и ябълка плюс брашно за сгъстяване.

Бръчиците ще загладите със смес от сварен картоф на пюре, настърган морков и един разбит жълтък. Подмладяваща е маската от 1 с.л. извара, 1 с.л. морковно пюре и 1 жълтък.

Ако се случи да изгорите на плажа, морковът също помага. Напоете марля със морковен сок и кисело мляко (2%) в равни части и я наложете за 10-15 минути. Повторете няколко пъти, измийте и намажете с успокояващ крем.

Преди плаж пийте прясно изцеден сок от моркови с няколко капки растително масло и по-бързо ще почернеете. Може да си приготвите и масло за загар от равни количества морковен сок и растително масло.

Ако няма да се печете това лято, си направете лосион, който съхранявайте в хладилник. В 1 литър сок от моркови добавете 5 с.л. глицерин, който играе двойна роля - на консервант и омекотяваща съставка. Сутрин и вечер минавайте лицето и ще добиете лек тен, който ще ви подмлади.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X