Напишете дума/думи за търсене

Теди Духовникова и Иван Юруков в красива любовна история

Историята на филма "Дъвка за балончета" започва преди 10 години, когато нейните сценаристи пишат първите редове и рисуват началните щрихи на своите герои. "Преди 10 години искахме да напишем филм, какъвто не бяхме гледали до този момент - разказва в предаването на Драго Симеонов по "Дарик" един от сценаристите - Георги Иванов. - Такава история така и не се появи до днес." 

Георги заедно с Теодора Маркова, Тео Чепилов и Невена Кертова, които седят зад сериали като „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и други, пишат история за поколението, което израсна през 80-те, но с обич и закачка, без драматичната носталгия по соца и отминалите години. "Искахме да направим филм за нашето поколение, за корекомското ни детство - усмихва се в ефир и Теодора Маркова. - Искахме да направим филм, различен от всички онези филми за 80-те, които са толкова обременени." 

"Дъвка за балончета" е красив любовен филм, а екранната химия между Теодора Духовникова и Иван Юруков е много силна, признават от екипа. Действието на лентата се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят.

Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

Вижте тийзера на филма тук.

Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, когото познаваме добре от работата му по най-успешния ни комедиен сериал "Столичани в повече". В предаването на Драго Симеонов режисьорът разказва колко предизвикателно е било за него и екипа му да пресъздадат автентично епохата. Днес, когато отвсякъде стърчат климатици, дограмите са нови и лъскави, а колчетата по улиците - издайнически, откриването на локации и създаването на типичната за 80-те атмосфера са били цяло приключение. 

"Метафората е, че всичко около нас се е променило, но ние още сме тук. Доколко сме онези деца и доколко сме постигнали мечтите си..." са само част от въпросите, ще ни помогне да си зададем "Дъвка за балончета". "Филмът има много силна съвременна линия - допълва Роги - за една любов, която не се е осъществила, но нещо й предстои... Подредил си някакъв живот, но идва нещо и те обръща..."

На 5 октомври от 16 часа в рамките на Фестивала на българския игрален филм "Златна роза" във Варна ще бъде предпремиерната прожекция на "Дъвка за балончета". Кога ще гледаме лентата в цялата страна може да научим на страницата й във Facebook.

Зрителите на предпремиерната прожекция във Варна ще се срещнат с част от екипа на “Дъвка за балончета” – сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, режисьора Станислав Тодоров и актьорите Теодора Духовникова и Иван Юруков.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X