Напишете дума/думи за търсене

Любовната история на Ралица Паскалева и Теодор Салпаров

На 20 юни националният ни отбор по волейбол се прибира от Аржентина, а на летището в София ги чака обичайната група спортни репортери. Там е и една хубава актриса, която всъщност е на първата си среща. Защото сред националите е мъжът, когото чувства много близък от известно време. Без да се притеснява, че медиите ще я забележат и ще измислят поредната сензация, Ралица Паскалева отива да посрещне либерото Теодор Салпаров. И от онази първа среща на летището досега двамата са станали като едно цяло.

Те се запознават случайно – срещат ги общи приятели. “Боже, това момче какви уникални сини очи има”, си казва Ралица, щом го вижда. Отначало нещата между тях започват плахо – първо само си пишат съобщения, после все повече се обаждат по телефоните и не спират да си говорят. “Въпреки че се виждаше, че има някаква симпатия между нас, истински нещата тръгнаха, когато се видяхме сами за първи път. А това беше денят, в който той се прибра с националния отбор от Аржентина. Попита ме дали искам да го чакам на летището. Аз казах - защо пък не, и въпреки възможността да ни забележат всички журналисти и да си напишат някаква измишльотина, преди нещо сериозно да е станало между нас, аз отидох и

почти веднага и двамата разбрахме, че ще бъдем заедно”,

разказва сега Ралица Паскалева.

Всъщност че е двойка с Теодор Салпаров, започна да се говори преди две седмици, когато тя пусна общи снимки с него в личния си профил в инстаграм. Нито тя, нито той искат да правят сензация от връзката си, затова изчакват да мине малко време, преди да я обявят. “Решихме, че няма смисъл повече да крием желанието си - я да лайкнеш снимката на другия или да напишеш някой мил коментар, или пък да си постнеш някоя снимка от прекрасен момент заедно. Та така стана”, каза актрисата. Всъщност не иска и да обявяват, че са близки, от самото начало, защото тя е малко суеверна – повече я е страх от завистливи и злобни хора, но притеснението от това бързо минава. “Като цяло ми е по-важно, че се намерихме с него, а кой какво мисли не ме вълнува, за това и не чета особено какво се пише за нас”, обяснява Ралица.

“Всичко между нас стана много естествено и готино. Още от самото начало имаше пламък и в нейните, в и моите очи. Сигурен съм, че не сме сбъркали в избора на партньор”, допълва Теодор.

Освен че е либеро в националния ни отбор по волейбол, той е играещ спортен директор в “Нефтохимик” – Бургас, така че графикът му е доста натоварен.

Цяло лято пътува заради мачове и лагери

– със съотборниците си лети до Аржентина, Полша, Русия. Ралица също е доста заета – още в средата на юли започва с колегите си снимките на четвъртия сезон на “Откраднат живот”. “Успявахме да се видим - той пътуваше, за да е при мен, аз също го правех. Отидох и на лагера им във Варна. Взех си хотел близко до тях, за да мога да го виждам максимално често, но и да не ги разсейвам от ангажиментите”, усмихва се Ралица.

Двамата са заедно на най-личните си празници – първо тя е до него за рождения му ден на 16 август, когато той е с националния ни отбор на лагер в морската ни столица. А по-късно, на 20 септември, той публикува видео в профила си в инстаграм, в което пее Happy Birthday за Ралица. “Рождения ми ден даже го посрещнах на 19 септември след 12 ч във Варна, а на сутринта на 20-и пътуваме с Теодор до Русе и бяхме с родителите ми там. Това беше един от най-прекрасните ми рождени дни. Странно е именно аз да кажа това, защото като цяло не обичам този тип празници, но

появата на Теодор ме направи толкова щастлива”,

казва тя.

Ралица следи всичките мачове на любимия си мъж и му стиска палци, макар и от разстояние. Откакто са заедно, не пропуска да гледа волейболните му срещи онлайн или по телевизията, независимо къде се намира и какво прави. Дори се случва да е на снимачната площадка и между дублите да слага слушалките и да гледа през телефона как се справят Теодор и отборът.

Макар да не могат да са често заедно, всеки ден се чуват по няколко пъти по телефона. Така веднъж, докато Теодор си говори по фейстайм (приложение за видеовръзка), синът му – 10-годишният Георги, я вижда и веднага я разпознава. “Той я гледа в сериала, знае я и от филма “11 А”, в който тя участва. Така се запознаха първо – виртуално, а после и на живо”, разказва Теодор.

Момчето е от брака на Салпаров с бившата му съпруга Бойка Делиева, с която волейболистът е в прекрасни отношения. Синът му бързо се сприятелява с Ралица и проявява силен интерес към това, с което тя се занимава. “Имат много неща, върху които да говорят”, обяснява Салпаров. А Ралица допълва: “За мен той е едно цяло с баща си. Няма как да обичам Теодор повече от малкия. За мен те са едно и винаги ще бъдат. В този ред на мисли съм много щастлива, че и Жори ме приема добре и много се харесваме, разхождаме заедно кучето ми, идват да ме гледат как снимам на терен, обядваме, готвим си. А освен всичко друго той има и големи актьорски заложби, смея да твърдя... кой знае - може и колеги да станем някой ден!”

Заедно с баща си момчето няколко пъти отива на снимачната площадка на “Откраднат живот”

и следи с любопитство всичко, което се случва там. Нищо чудно скоро зрителите да го видят и в сериала, защото от екипа говорят със Салпаров и детето да ги включат в сюжета. “Имаше идея и двамата да играем, нямаме нищо против, но всичко зависи от програмата ни. Георги тренира волейбол, защото сам пожела. Той ще избере с какво ще се занимава”, казва Теодор.

Той самият реши да предприеме нова крачка в професионалното си развитие през май тази година. След 3 г. в най-силния волейболен отбор – “Зенит” – Казан, с който спечели 3 шампионски титли поред, Салпаров се прибра в страната ни и стана играещ спортен директор в “Лукойл Нефтохимик”. “Искаше ми се да се прибера и покрай детето, близки, роднини. Това решение се оказа добро – и в личен, и в професионален план. Не е лесно да си играещ спортен директор. Не трябва да се правят сантименти с отбори и при трансфери. Трябва да има последователност в решенията, да си твърд. Надявам се в края на сезона всичко да е окей и за отбора, и за ръководството”, обяснява волейболистът.

Ралица също започна нещо различно – на 3 октомври беше премиерата на постановката “Тирамису” в театър “София”, в която тя играе от този сезон. “Актрисата Мила Банчева е по майчинство и аз влязох на нейно място в представлението. Никога не съм имала силно желание за театър, както за кино, но ми е приятно и е голямо разнообразие за мен”, обяснява Ралица. А сред публиката на премиерата са и любими хора – Теодор Салпаров и синът му Георги, така че вълнението за нея е още по-голямо.

Ралица Паскалева завършва НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов,

но още като студентка започва да играе в различни филми. Участвала е в много чужди продукции, които се правят у нас, както и във филми в чужбина, снимала е дори в Москва. Но никога не е мислила да напуска страната ни и да гради кариера навън. “Мисля, че до момента, в който тук мога да се развивам и да работя това, което обичам - надали ще се преместя за постоянно. Иначе да пътувам и да работя навън периодично не ми пречи”, усмихва се тя.

Мечтите на половинката й Теодор са свързани и с националния тим по волейбол, а и с клубния му отбор. “Иска ми се с националите да играем на финала на голямо първенство. Дай боже да е още следващата година, когато ще сме домакини на световното. Трудно ще е, но не и непостижимо. Надявам се с “Нефтохимик” да се представим добре в Европа. А в личен план – да сме така щастливи с Ралица, да надграждаме връзката си и ако е рекъл Господ, някой ден да си имаме дечица, да се обичаме и уважаваме”, казва Салпаров.

Ралица Паскалева заедно с Тодор Салпаров
Ралица Паскалева заедно с Тодор Салпаров
Ралица и Теодор на басейн през лятото
Ралица и Теодор на басейн през лятото
Георги много харесва Кабул - кучето на Ралица и често го извежда на разходка
Георги много харесва Кабул - кучето на Ралица и често го извежда на разходка
Ралица и Теодор със сина му Георги
Ралица и Теодор със сина му Георги
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X