Напишете дума/думи за търсене

Роджър Федерер се шири в стъклена къща (ВИДЕО)

Домът на един от най-великите шампиони в тениса Роджър Федерер се нарича "Резиденцията" и се намира във Волерау в швейцарския кантон Швиц. Къщата се разпростира на площ от 410 кв. м, предлага великолепен изглед към езерото Цюрих и е разработена от Kamata Development.

Сградата е високотехнологична и предлага достатъчно пространство за Федерер, съпругата му Мирка и четирите им деца. Сградата е отлично интегрирана в наклонения терен и богато остъклена. Сред много екстри е и плувен басейн. В къщата има и два обширни апартамента, които се ползват при гостуване от Робърт и Линет, родителите на Роджър Федерер.

Тази година швейцарецът стана вторият тенисист в историята, който е спечелил над 100 милиона долара от наградни фондове. Според статистиката в сметката му са влезли 109 387 410 долара, като пред него е само сърбинът Новак Джокович със 109 805 403.

Във Волерау живеят и други известни личности, сред които пилотите от "Формула 1" Кими Райконен и Фелипе Маса. Причината е, че там данъците са много по-ниски спрямо други части ва Швейцария. Федерер се мести в градчето през 2008 г. То се намира на 20 минути от Цюрих и на час шофиране от Базел, родното място на Федерер.

Снимки kamata.ch

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X