Напишете дума/думи за търсене

8 места в България, които да посетим тази година

Иван Михалев и Елина Цанкова са най-успешните автори на пътеводители в България. Тяхната първа книга “101 отбивки” е сред 50-те най-продавани книги за последното десетилетие в България.

Предлагаме ви 8 от дестинациите, включени в най-новата им книга - "101 отбивки за напреднали", които са сравнително лесно достъпни и са подходящи за бягства от града през следващата година.

#1 Параклис „Св. Иван Рилски Чудотворец“ - с. Старо село 

Според китайския календар, 2018-та ще е годината на жълтото куче. Жълтият цвят ще е актуален през цялата година. Затова списъкът с препоръки започва с този малко известен параклис, който се намира встрани от магистрала “Струма” (София-Благоевград), край радомирското с. Старо село.

Снимки Авторът
Снимки Авторът
Параклисът носи името на най-великият български светец, небесен закрилник на българския народ и основател на най-големия български храм – Рилския манастир. Според преданието край Старо село е отсядал самият Св. Иван Рилски. Няколко века по-късно процесията, която пренасяла мощите на светеца от Търново за Рилския манастир, също престояла тук няколко дни. Местните хора смятат, че мястото е заредено със силна енергия.

Ако имате късмет да дойдете напролет (април-май), може да попаднете на такава гледка - красиво поле с рапица, което се жълтее отдалеч и придава голяма доза романтика на пейзажа.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X