Напишете дума/думи за търсене

Игнажден е: Да поканим любовта и благоденствието първи да прекрачат прага

Днес е Игнажден. Народът ни вярва от древни времена, че идващата година зависи от това какъв човек и с какви помисли ще прекрачи пръв прага на дома ни. Не чакайте гости, не чакайте пожелания отвън. Създайте ги сами и ще имате вълшебна година, родена от зрънце вяра и огънче любов точно днес.

Дори да сте излезли вече от дома, помолете се в сърцето си:

Добре дошло, Здраве, в нашия дом! Бди над всички ни, пази ни от болки, от травми, от болести, пази ни от слабостта и от малшанса. Пази живота ни и съхрани усмивките ни!

Добре дошло, Благоденствие! Влез и остани в семейството ни, за да сме спокойни за бъдещето и за бъдещето на децата ни, за да ни е светло и топло, за да крачим удовлетворени и силни за добри дела.

Добре дошла, Хармония! Домът и сърцата ни имат нужда от теб - влез, остани, бъди част от живота ни всеки ден, огрей с мир и благост мислите и действията ни.

Добре дошла, Радост! Нека влезеш у дома заедно с неподправеното чувство, че сме млади, че всичко най-добро ни предстои, че заслужаваме да бъдем щастливи. Нека влезеш у дома заедно с нашите успехи, с нашите постижения, с нашите сбъднати мечти и с великата привилегия да бъдем заедно и да се обичаме! Да имаме семейство от здрави и пълноценни хора, които крачат уверено напред и се държат здраво един за друг! Нека има много смях у дома - да се лее от всички стаи, да изпълва всички наши човечета,  всички приятели, всички дни!

Добре дошла, Любов! Влез у дома и никога не си тръгвай повече! Имаме нужда от теб, за да бъдем по-добри, по-силни, по-мечтаещи, по-дръзки, повече себе си! Имаме нужда да приседнеш до нас и самата да не искаш никога повече да си тръгваш, защото заедно можем много повече. Добре дошла, Любов! В нашия дом и сърца има специално място за теб. Влез първа, подреди по свой вкус и за своя радост и направи от идната година най-красивото събитие!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X