Напишете дума/думи за търсене

Прополис - дар от природата

Прополисът съдържа около 300 активни съединения, от които 40-60 % смолиста част, 20-30 % пчелен восък, 3-7% летлива част и етерични масла, 7.3 % мед и полен,10.5 % органични съединения (полифеноли, минерали, витамини и т.н.)

В продължение на хиляди години, практикуващи народна медицина са използвали Прополис за лечение на абсцеси, лекуване на рани, и за борба с инфекциите. В действителност, Прополис е бил регистриран като лекарство във фармакопеите на 17-ти век в Лондон.

Съвременните изследвания потвърждават дълъг списък от ползи за здравето, предлагани от Прополис. Тук ще намерите само някои от неговите ползи за здравето:

1. Антибактериални свойства

Прополис има широк спектър на антибактериални свойства.

Активна съставка в прополис, известна като фенетилов естер на кафеената киселина, има широк спектър от биологични действия, включително антиоксидант, противовъзпалително и антивирусно средство. Прополисът традиционно се използва, като спомагателно средство при настинки и грип.

При деца е установено, че Прополисът помага за предотвратяване на инфекции на дихателните пътища, както и симптоми на настинка.

Също така има анти-гъбични и анти-вирусни сили.

2. Прополис помага при лечение на костни заболявания.

Друга полза за здравето от Прополис е, че той помага да се изгради и поддържа здрава костна тъкан. Учените установили, че съединението фенетилпиперазинов естер на кафеената киселина в прополиса е ефективно за подтискане на възпалителните съединения, които причиняват заболявания на костите и дори предполагат, че прополисът може да бъде потенциално спомагателно средство за поддържане здравето на костите.

3. Прополис помага при лечение на алергии:

Хистаминът е съединението в организма, който причинява кихане, сълзене на очите и хрема - това обикновено ви прави нещастни.

Резултатите на направени проучвания ясно показват, че Прополисът може да бъде ефективен при облекчаване на симптомите на алергии чрез инхибиране на освобождаването на хистамин.

4. Топлинен стрес и спортните постижения:

Една от причините здравните ползи на Прополис да са толкова много е, защото той е пълен с антиоксиданти. Изследване е потвърдило колко полезни са антиоксидантите в прополиса за спортисти. Тези съединения спомагат за предотвратяване на топлинен стрес при активни хора.

Топлинният стрес, се счита за основен фактор, причиняващ умора и дехидратация по време на интензивни физически натоварвания.

ФИТОФАРМА има удоволствието да ви представи продуктите Прополис и Прополис за деца!

X