Напишете дума/думи за търсене

Александър Сано играе баща на собствената си дъщеря

Александър Сано и Захари Бахаров. Снимка: Личен профил във фейсбук на Захари Бахаров

Бар в центъра на София. Захари Бахаров и Александър Сано се срещат за по питие и единият казва на другия, че е решил да се разведе и не се чувства виновен за това. Това не е среща между двамата актьори по приятелски, а сцена от новия сериал на БНТ “Денят на бащата”. Двамата играят мъже в приятелски семейства, които често излизат на вечери, гостуват си и споделят празниците.

В сцената, която бе заснета в сряда в първия снимачен ден на екипа, героят на Бахаров споделя за първи път, че възнамерява да сложи край на брака си, но не чувства вина за разпада на семейството си. Така лошите момчета от “Под прикритие” отново се събират на екран в новата поредица на обществената телевизия, но вече са семейни мъже с деца.

Захари Бахаров дори публикува в социалните мрежи снимка със Сано от снимачната площадка, под която написа: “И няма вече джипове, джетове. С Александър Сано в новия проект на БНТ и “Агитпроп” “Денят на бащата”. Играем семейни мъже с деца. Почти чички.”

Роли, които не са съвсем далечни на актьорите и в реалния живот. За Сано няма да бъде трудно да играе баща в поредицата и по още една причина - в лентата той ще бъде баща на собствената си дъщеря Ава от съпругата му Нели Атанасова.

Една от големите гордости на кастинг екипа и на изпълнителния продуцент на “Агитпроп” Мартичка Божилова е откритието Патрик Шон Хесън - момченцето, което ще се превъплъщава в ролята на сина на Бахаров. 10-годишното момче вече има опит като актьор в чужди продукции, но ролята му в “Денят на бащата” е дебют в българска продукция, при това - с ключов персонаж. Той ще трябва да изиграе дете в семейство, което се развежда и да премине през доста драматични моменти.

“Аз много залагам на Патрик”, каза на снимачната площадка Мартичка Божилова. С главни роли в сериала са и Весела Бабинова, която играе съпруга на Захари Бахаров, както и Глория Петкова, която ще е екранната съпруга на Сано.

Сценарият на 6-серийната поредица е дело на Теодора Маркова, Георги Иванов и Невена Кертова, а за написването му са използвани истински истории от практиката на бракоразводни адвокати и Асоциацията за равноправно родителство. Зад камерата застава Александър Станишев.

“Денят на бащата” ще тръгне в ефира на БНТ във втората половина на годината.

Екипът гледа вече заснети сцени. Снимки: Румяна Тонева
Екипът гледа вече заснети сцени. Снимки: Румяна Тонева
Бахаров в сцена от сериала
Бахаров в сцена от сериала
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X