Напишете дума/думи за търсене

Още два филма, свързани с България, на престижния фестивал Берлинале

И в допълнение - още един успех за София Мийтингс!

Най-новият филм на унгарския режисьор Арпад Богдан – „Genesis“, представен като проект в София през 2015, ще има своята световна премиера в секция „Панорама“ на 68-то Берлинале.

Един от най-обещаващите унгарски режисьори Арпад Богдан беше селектиран за участие в София Мийтингс със своя проект за втори филм през 2015 година. Богдан е сценарист, актьор и режисьор, той учи в художественото училище „Arany Janos Szinistudio“ в Будапеща, както и в колежа за социални науки „Wesley Janos College of Pupils“. Дебютира през 2007 година с „Boldog uj elet“, „Genesis“ е неговият втори пълнометражен филм. 

„Genesis“ разказва поредица от истории, свързана с атаки срещу роми в Унгария през 2008/2009 година, като излага последиците от подобни посегателства върху общността, а също така хвърля светлина върху несъвършенствата на унгарската съдебна система. 

Трите истории в „Genesis“ изследват представите за семейство: една жена, приближаваща четиридесетия си рожден ден, преоткрива вярата, която е загубила като дете; една майка прибягва до крайности, за да се увери, че дъщеря й няма да стане жертва на съдбата; семейството на едно ромско момче е убито и съвършеният свят на детството му е унищожен. И трите истории са свързани помежду си по интересен начин, като съдбоносни срещи променят живота на героите...

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X