Напишете дума/думи за търсене

Алек Попов иска да покаже в роман, че смехът е лек срещу махмурлук...

Ретро парти за “Сестри Палавееви: По пътя към новия свят”

Помните ли Кара и Яра Палавееви - двете близначки, прегърнали партизанската съдба? Двете опасни момичета са отново тук, а световните събития ще трябва да се посместят, за да им отворят място! Чаровните сестри, попаднали във вихъра на Втората световна война, натискат педала докрай в най-лудото приключение на живота си.

Освободете си датата 16 януари 2018 г., защото Алек Попов и сестри Палавееви ви канят на забавно ретро парти , за да открехнете заедно вратата към чудния свят на романа.

От 19,30 ч в столичния клуб “Терминал 1” (ул. “Ангел Кънчев” 1) ще ви посрещнем по униформи заедно с актьорите Стоян Дойчев, който напоследък разби клишетата с друг литературен образ - този на Асенчо в екранизацията на “Възвишение”, и добре познатия ви от “Седем часа разлика” Симеон Лютаков.

Любен Дилов-син и Алек Попов ще разговарят за смеха като лек от махмурлука на историята, за надмогването на табутата, за свободата да гледаме в миналото отвъд черно-белите клишета.

Най-вкусната част сме запазили за финала, когато с торта ще отбележим завършъка на този интригуващ литературен проект и... по една случайност рождения ден на самия писател Алек Попов! Очаквайте на сцената да се появят и самите легендарни близначки.

“Сестри Палавееви: По пътя към новия свят”, или продължението на първия партизански роман на ХХI век, преплита в себе си мотиви и сюжети в стила на филми като “Гадни копилета” на Тарантино, “Банани” на Уди Алън, абсурдните клипове на Монти Пайтън, епичния наратив на Толкин, югославските партизански екшъни и купчините винтидж комикси, за да профучи безкомпромисно през коловозите на историята и да надскочи измамната носталгия по миналото.

Сред страниците на “Сестри Палавееви: По пътя към новия свят” оживяват български комунисти, югославски партизани, банда джуджета, окопали се в старите сребърни мини на крал Стефан Урош, врачката Ганга, заблудени слугинчета, резидент на НКВД… и още куп герои на едно време, в което нищо не е нормално.

Входът е свободен!

Още eдно предложение от ИК "Сиела"

"Довършителката” на Балдачи поема на ново приключение в „Ширината на света”

Третата книга от поредицата за Вега Джейн на легендарния автор на трилъри Дейвид Балдачи излезе! В „Ширината на света” (ИК „Сиела”) добре познатата ни от „Довършителката” и „Пазителката” героиня ще трябва да се изправи срещу най-голямата опасност до момента, а напрежението и неочакваните обрати са гарантирани.

След като се опитаха да избягат от родното село Горчилище и междувременно се озоваха в забранената зона Мочурище, Вега Джейн и приятелите ѝ намериха изход от създадената специално за да държи хората в селото зона и се отправиха на пътешествие в търсене на отговори на неудобни за Съвета въпроси. Сега за героинята на Балдачи и нейната свита от верни другари предстои ново тежко изпитание: забравеният враг в лицето на Маладоните.

Тези представители на древна магична раса са построили цяла империя отвъд Мочурището, където безнаказано властват магията и жестокостта. Най-страшното в случая е, че хората в тази империя са своеобразни роби, които дори не осъзнават в колко тежко положение са се озовали. Техният спасител е не друг, а любимата ни Вега Джейн, която единствена е способна да провокира желанието за бунт сред хората. Бунт, който би предотвратил бавния геноцид, който Маладоните упражняват над човечеството. Всичко, което трябва да направи героинята на Балдачи е да повярва в себе си и да разбере истината за своето семейство и за способностите си. Дали ще успее? Предстои да разберем от страниците на романа „Ширината на света”.

Дейвид Балдачи е световноизвестен автор на трилъри, преведени на повече от 40 езика и продавани в милиони копия по света. Роденият през 1960 г. в Ричмънд, щата Вирджиния, САЩ писател е с италиански корени. През 1982 г. завършва политически науки във Virginia Commonwealth University, а през 1986 г. и право в Университета на Вирджиния. Практикува право близо десет години, но още от студент изпитва сериозно влечение към литературата – пише разкази, а впоследствие и сценарии за филми. Успехът в света на книгите идва за него през 1996 г. с дебютния му роман „Абсолютна власт”, който е филмиран от Клинт Истууд – режисьор и актьор във филма. Оттогава насам Балдачи може да се похвали с повече от 30 книги, издадени в над 100 страни. Най-новото от него – „Ширината на света”, е третата книга от особено успешната му YA поредица за Вега Джейн, която стартира с излезлите на български език „Довършителката” (2014) и „Пазителката” (2016).

Преводът на „Ширината на света” от английски е на Деян Кючуков. Корицата е на Живко Петров.

Класацията на издателството

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X