Напишете дума/думи за търсене

Живко Иванов показва най-новите си картини в родния Бургас (Снимки)

И тази годината събитието отново е под мотото "ЖивКопис".

Художникът Живко Иванов ще покаже най-новите си картини в бургаската галерия "Неси" на 8 януари.

Изложбата в началото на първия месец в годината е традиционна за автора, който и този път обещава да покаже съвсем нови творби.

"Не говоря с рисунъка, а с цвета и усещането. Всяко платно е свързано с топлина, чувство и емоции от природата. В картините ми е магията, която ни заобикаля. Искам платната да се гледат така както се слуша музика", казва авторът.

Събитието, отново е под мотото "ЖивКопис" и е обявено като вернисаж от 12.00 ч. до 19.00 ч. Всички почитатели на изкуството са поканени да видят картините с имена „Парче от нашата нощ“, „Коренякът“, „Послание“.

Живко Иванов е роден в Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 г. се дипломира и в Художествената академия в столицата.

Самостоятелните изложби на художника вече нахвърлят 60, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Ирландия, Сърбия.

През 2014 г. Живко Иванов беше първият български художник, който представи страната на 62-то издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения.

Живко Иванов е носител на бургаската награда „Художник на годината".

"След толкова изложби по света и в България мога да кажа, че за мен истинското удоволствие е да си покажа картините в родния град. Подарявам тази изложба на бургазлии", казва Живко Иванов.

Експозицията ще бъде подредена до 20 януари.

Експозицията в галерия "Неси" ще остане до 20 януари.
Експозицията в галерия "Неси" ще остане до 20 януари.
Живко Иванов ще покаже най-новите си творби.
Живко Иванов ще покаже най-новите си творби.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X