Напишете дума/думи за търсене

„Забавни детски приказки за слушане” – 14 приказки на CD в рими и картинки, всяка с мъдрост за поука

Грижата за най-малките изисква внимание при избора не само на подходяща храна за доброто им здраве, но и правилен подбор на „духовна храна” за тяхното развитие. Игрите, филмите, музиката и литературата в ранна детска възраст оказват съществена роля във възпитанието и израстването им като самостоятелни личности.

Забавните детски приказки за слушане са написани в рими, за да се възприемат по-лесно от децата. Те са изключително образни, динамични и мелодични, така че да задържат вниманието на малките слушатели. Всяка от тях разказва една малка житейска история, а участниците са горските обитатели. Приказките завършват с поуки и размисли за живота и са подходящи теми за разговор в семейството и детската градина.

Към приказките има цветни илюстрации. Рисунките на героите са естествени, горските обитатели са живи и истински, за да са лесни за разпознаване и да привличат вниманието. Децата могат да ги разказват по картинките и да си измислят свои истории, дори да украсят стаята си с най-любимите си герои. Отпечатани са на отделни картони, за да са подходящи за разглеждане, игра и забавления. Целенасочено не са написани заглавията на приказките върху илюстрациите, провокирайки децата сами да ги свързват и разпознават.

В луксозния комплект с аудио приказки и картини има и календар със същите илюстрации, но с един скрит нов приказен герой, който се появява върху няколко от картинките в календара. Децата трябва да го открият и същевременно могат да се запознаят с месеците, датите, дните от седмицата. Може да измислите различни игри с детския приказен календар – откриване на рождените дни, научаване датите на празници и още много весели и полезни занимания.

Ето пет съвета за здравословно общуване с деца:

1. Говорете с децата за всичко, но не ги натоварвайте с личните си проблеми преди да сте ги преодолели. Те може и да не разбират всичко, но усещат емоциите ви много по-силно от вас;

2. Играйте заедно, провокирайки тяхното и вашето въображение. За да се занимават и самостоятелно, те се нуждаят от база, която някой трябва да постави.

3. Мълчете заедно с детето. Вие може да правите нещо важно или интересно за вас, а детето – за себе си. Свикнете, както вие, така и то, да не се прекъсвате взаимно за щяло и нещяло. Нито вие сте 24 часа на ден аниматор на детето ви, НИТО ТО НА ВАС;

4. Променяйте се, ако искате да промените нещо в детето си, то е ваше огледало. Научете го да общува със света – това е ваше право, но и отговорност. То попива всичко, което сте: чувства, мисли, преживявания, реакции. Детската градина и училището са само места, където малкото ви съкровище проявява основно това, което е видяло вкъщи.

5. Забавлявайте се заедно и поотделно. И в това отношение то ще ви подражава.

Катя Стоянова

Из „Пътят към щастието” – приказка от поредицата „Забавни детски приказки за слушане”,

автор: Владимир Наумов

Днес козелът Веско и козата Мими

цял ден обикалят детските градини.

Със децата имат те беда голяма -

за седем козлета нийде места няма.

..........................................................

Пуснаха обява в горската дъбрава,

.........................................................

Ето, че яви се първа Кума Лиса -

с пози и маниери, Козльо чак се слиса.

................................................................

Гледам приближава много важна „птица“,

на Вълчан жена му – Бялата Вълчица.

....................................................................

„Поздрави съпруга си, госпожо Вълчица.

Ние поразмислихме за наш‘те дечица

и решихме твърдо двамата със Мими

с радост да си гледаме козлетата любими.”

....................................................................

Има път към щастието – пътят на децата.

Любовта е посоката, спокойствието – цената.

За поръчка на „Забавни детски приказки за слушане”

тел.: 0889 85 80 80 или на: www.myartfaces.com

X