Напишете дума/думи за търсене

Дъщеря на милиардер загина часове след моминското си парти

Моминското парти на дъщерята на турски милиардер завърши трагично със самолетна катастрофа в Иран. Загинаха всички 11 пасажери - само жени, съобщи в. “Дейли мейл”.

28-годишната Мина Башаран, наследница на компанията “Башаран Холдинг”, умира с още 7 приятелки на връщане от Дубай в неделя. Те се прибирали след моминското парти на Мина с частен самолет “Бомбардие Чалънджър 600”, собственост на “Башаран Холдинг”.

Мина Башаран, която е завършила бизнес училище в Лондон, е била член на борда на семейния холдинг и един ден е трябвало да наследи бизнеса. Тя е едно от двете деца на Хюсеин Башаран, който има и син. “Башаран Холдинг” има инвестиции в яхти, финанси, строителство, туризъм, авиация, цимент и енергия.

Бащата Башаран започва с лешников бизнес в град Трабзон, а една от известните сгради, построена от семейството в Истанбул, е кулата “Мина”, кръстена на загиналата.

Три дни преди трагедията бъдещата булка качила снимки в инстаграм от моминското си парти и кадри от Дубай, на които се виждал и злощастният самолет. Качени били и клипове, на които Мина и приятелките ѝ купонясват на концерт на британската певица Рита Ора в дубайски нощен клуб. На една от снимките тя позира с огромен букет цветя, изпратен от годеника ѝ - бизнесмена Мурат Гезер. Двамата планирали

да сключат брак на 14 април в двореца “Чъраган” в Истанбул

- бивш османски палат, преустроен в луксозен петзвезден хотел от веригата “Кемпински”.

Частният самолет излетял от град Шарджа в ОАЕ и трябвало да кацне в Истанбул. От екипажа сигнализирали за техническа повреда край иранския град Шахр-е Корд, след което самолетът изчезнал от радарите и се разбил, съобщи Ройтерс. По непотвърдени сведения е било поискано разрешение за извънредно кацане заради проблем с налягането в кабината.

Черната кутия е намерена, а телата на

всички жертви са открити обгорени

Причината за катастрофата може да е възпламеняване на двигателя, предаде иранската агенция ИНСА. Смята се, че машината се е ударила в планински склон и се е подпалила. Очевидци видели как от един от двигателите излизат пламъци, докато летяла.

Сред жертвите са две испанки, също и Лиана Ханаел, основателка на марката за облекло “Лили и Роуз”. Всички приятелки на Мина се занимавали с мода и бижута и били от елита на Истанбул.

Имало и трима души екипаж, като вторият пилот Мелике Кувет е сред първите жени - пилоти на турските въоръжени сили, пише в. “Миллиет”.

Мина с букета от годеника й часове преди да загине
Мина с букета от годеника й часове преди да загине
Мина с приятелките си в Дубай
Мина с приятелките си в Дубай
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X