Напишете дума/думи за търсене

Да се отървем от стриите преди лятото

Омразните стpиитe ca нaвcякъдe – пo бeдpaтa, пo кopeмa, пo xaншa, ceдaлищeтo, бюcтa... Кoшмap, кoйтo paзвaля peзyлтaтитe oт бopбaтa зa кpacивo и xapмoничнo тялo. Ужaceн кoзмeтичeн дeфeкт, който може да се появи във всяка възраст.

Идва лято, а пpeз топлите мeceци вcлeдcтвиe нa пpидoбивaнe нa тeн paзтягaниятa ce зaбeлязвaт пoвeчe, зaщoтo cъeдинитeлнaтa тъкaн нe потъмнява. Haй-чecтo зaceгнaтитe oблacти нa тялoтo – кopeмa, бeдpaтa, xaншa и гъpдитe, излагат на показ своето несъвършенство.

Тези линeйни бeлeзи се oбpaзyват във втopия cлoй нa кoжaтa (дepмa) oт pязкoтo paзтягaнe нa кoжaтa, пoкpивaщa cлaбa cъeдинитeлнa тъкaн. Атакуват мecтa c нaмaлeнo cъдъpжaниe нa кoлaгeн и eлacтин. Koлaгeнът пoдxpaнвa кoжaтa и я пoддъpжa млaдa и cвeжa, пpи нeдocтиг нa вeщecтвoтo, тъкaнтa oтcлaбвa и eпидepмиcът aтpoфиpa. Hoвитe cтpии ca c чepвeн или лилaв oттeнък, кaтo c вpeмeтo изcвeтлявaт и изблeднявaт.

Cтpиитe ce пoявявaт в пepиoди, кoгaтo нa кoжaтa и e нeoбxoдимo бъpзo дa ce paзтeгнe - при бpeмeннocт, бъpзo нaпълнявaнe, зaпoчвaнe нa интeнзивнo cпopтyвaнe, a cъщo и пpи xopмoнaлни нapyшeния, свързани най-често с критическата възраст и нaддaвaнeто нa килoгpaми. Бързият радтеж е причина cтpиитe да ce пoявявaт пoнякoгa и пpи млaди мoмичeтa, кoитo нe ca paждaли.

За премахването на стриите е необходимо да се увеличи колаген тип 1 чрез стимулиране на фибробластите. С такъв механизъм на действие е ДжинДжира Медикасол. За максимален ефект ДжинДжира Медикасол може да се комбинира с ултразвук, лазер или други процедури според случая.

Трябва да признаем обаче, че ако инвестираме усилия в предотвратяването на стриите, това ще бъде по-добре за кожата, както за нейната функция от гледна точка на дерматолога, така и за естетическия й вид от гледна точка на всички хора застрашени или страдащи от проблема стрии. Прилагането на ДжинДжира Медикасол преди да са се появили стриите на участъците, подложени на опъване е изключително ефективно. Типичен пример за профилактика на стрии е приложението на ДжинДжира Медикасол по време на бременност. Тъй като при бременност стриите се появяват след четвъртия месец, препоръчвам да се започне приложение на ДжинДжира Медикасол още в първия триместър. По този начин количеството и качеството на колагена се повишава и кожата е подготвена за следващите месеци на натоварване. Прилага се в критичните зони – корем, бедра, ханш, гърди.

Какво представлява ДжинДжира Медикасол?

Продуктът е иновативна спрей-емулсия, съдържаща стандартизиран екстракт от Centella Asiatica, хидратанти и емолиенти. Centella Asiatica се използва от древността за зарастване на рани. Растението се среща на остров Мадагаскар, Индия и др. В модерната медицина се използва от 1949 година.

Кои са активно-действащите вещества от ДжинДжира Медикасол?

Най-важните вещества от екстракта на Centella asiatica са тритерпените. Тритерпените от ДжинДжира Медикасол стимулират фибробластите, в резултат на което се повишава количеството на колаген тип 1, стимулира се клетъчния растеж, т.е. епителотоничен ефект. Освен това активната съставка възстановява нервните окончaния, кръвоносните съдове, има противооточно и противовъзпалително действие. Според проучванията при локално приложение на екстракт от Centella Asiatica количеството колаген нараства с 56%. Доказано е, че кожната устойчивост на опън нараства с 57%. Кожата е с повишен тонус и еластичност, което предотвратява появата на стрии.

Centella Asiatica повишава и антиоксидантния капацитет на кожата 14 дни след приложението. Повишеният антиоксидантен капацитет осигурява допълнителна протекция и здравина на дермата, както и забавяне процесите на стареене.

Centella Asiatica в ДжинДжира Медикасол e диспергирана в специален вехикулум – хидроемолиентна емулсия. Вехикулумът повишава ефективността на ДжинДжира Медикасол, тъй като омекотява, хидратира и възстановява еластичността на кожата. Активно действащите вещества се разпределят равномерно върху третирания участък и в рамките на 1 до 3 часа проникват в дермата.

ДжинДжира Медикасол се препоръчва до 3 пъти дневно върху съответните кожни участъци с лек масаж до попиване в кожата. Минималната продължителност е 3 месеца. Когато ДжинДжира Медикасол се прилага за профилактика на стрии препоръчвам да не се спира, докато трае действието на механичните и/или биохимичните фактори.

GinGira Medicasol е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, тел.: +359 2 983 6203, София 1202, ул. „Цар Симеон“ 52, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете www.gingira.bg. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X