Напишете дума/думи за търсене

Опра Уинфри: Не политиката, а личният пример водят към справедливост и доброта

Опра Уинфри Снимка: Ройтерс

Без никакво съмнение тя е една от най-обичаните телевизионни водещи в света. От Майкъл Джексън, преминавайки през Ланс Армстронг до Ким Кардашиян, всички са отговаряли на нейните въпроси.

През годините 64-годишната Опра Уинфри се превърна в кралица на американската телевизия. Родена през 1954 г. в малко градче на щата Мисисипи, Опра не може да се похвали, че е имала лесно детство. Изнасилена е на 9 годишна възраст, бременна на 14 г. и ражда... мъртво родено бебе. Известната днес водеща преминава през много изпитания преди да открие светлината на прожекторите. Интелигентна и мотивирана, жената, която ще стане кралица на токшоуто, на 17 годишна възраст взема кариерата си в свои ръце, предава БГНЕС.

След като дебютира в радиото, Опра Уинфри влиза в телевизията WTVF-TV в Нашвил, където е най-младата говорителка на новини и първата чернокожа жена - водеща в телевизионния канал. След кратък престой в Балтимор, водещата отива в Чикаго, където през1984 г. й поверяват предаването "AM Chicago", което по-късно става "The Oprah Winfrey Show". Така се ражда митът Опра. Тя е първата жена афро-американка милионер и една от най-влиятелните медийни личности в света.

Филантроп, Опра Уинфри не се колебае да покаже известността си и богатството в полза на хуманитарните организации. На чело на благотворителната организация "Oprah’s Angel Network" /Ангелската мрежа на Опра бел.ред/, водещата умножава даренията и се ангажира с каузи, които са скъпи за нея. И особено срещу сексуалния тормоз. По време на 75-ата церемония на Златния Глобус, когато получи наградата Cecil B. De Mille Award, телевизионната водеща изнесе остра реч. В края на дългата реч възхитените гости в залата я поздравиха с дълги овации. Скоро след това слуховете не закъсняха и вече виждаха Опра като кандидат на следващите президентски избори. Опра веднага отрече тези слухове и заяви, че не желае да влиза в политиката.

"Да, вярвам че имам отговорност като човек с глас, който в тази страна може да се използва за насърчаване на справедливостта, добротата и добрата воля в този свят. Но никога не съм мислила, че това е политиката, не го мисля и днес", каза Опра Уинфри миналия месец. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X