Напишете дума/думи за търсене

Силви Вартан: Винаги много се вълнувам, когато се връщам в България

Силви Вартан се срещна с премиера Бойко Борисов СНИМКА: пресслужбата на кабинета

Винаги много се вълнувам, когато се връщам тук и нямам търпение отново да пея за българската публика. Чувството е като да се завърнеш при семейството си. Очаквам с нетърпение да видя публиката, от която имам чудесни спомени и се надявам, че този концерт няма да бъде последен. Това каза в специално интервю за „Фокус“ най-успешната световна звезда от български произход Силви Вартан. 

Във връзка с предстоящите й два концерта в България, които са част от последното за кариерата й турне „Forever Sylvie“, Вартан коментира: „Ще изпълня програмата, която представих преди два дни в Париж. Концертът се състои от три части.

Първата част е посветена на песните от шестдесетте до осемдесетте години – прекрасно време с неговия рокендрол и всичките ритъм и творчество, които са характерни за него“. Тя обясни, че второто действие се отнася до периода от осемдесетте години до днес – песните са по-зрели и по-близки до настоящето.

„Третата част ще бъде посветена на бившия ми съпруг – Джони Холидей, който, за жалост, почина миналия декември и аз искам да отдам почит на великия творец, който беше. Изпълнихме много песни заедно и, разбира се, се обичахме, оженихме и станахме родители, бяхме заедно в продължение на двадесет години. За това за мен е много важно да почета паметта му“, каза още тя. „Възможно е той да не е толкова популярен в България, но за мен е важно да отдам заслуженото на неговата изключително успешна кариера“, допълни Силвия Вартан.

Относно съвместната й работа с Българския червен кръст, Вартан коментира, че има желанието това сътрудничество и приятелство да продължи колкото е възможно по-дълго. „Винаги е много хубаво да посетя Червения кръст, да срещна прекрасните хора, които посвещават толкова време на добрите каузи, на децата. Благодаря на председателя на Българския Червен кръст Христо Григоров и целия му екип“, заяви певицата.

 „Беше удоволствие да имам възможността да поговоря с кмета на София Йорданка Фандъкова. Те вършат великолепна работа, виждам много промени в София“, посочи Силви Вартан след срещата си с кмета на София. „Бях много развълнувана да чуя за детската работилница. Мисля, че това е чудесна идея. Те имат подкрепата ми, ще видим какво можем да направим“, каза още тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X