Напишете дума/думи за търсене

Халотерапията - лечебната сила на солта

Отделни солни стаи за деца и възрастни

От година и половина все повече варненци използват лечебната сила на солта, за да подобрят своето здраве. Първите за Варна солни стаи, се намират в специализирания за това “Оренда - Център по халотерапия”.

Халотерапията е холистичен метод за лечение и превенция. Терапевтичните свойства на солта са известни и документирани още от Древността, когато за лечение и релакс са използвани естествени солни пещери.

Правилният микроклимат води до образуване на естествени сталактити от сол
Правилният микроклимат води до образуване на естествени сталактити от сол

Клиничните изследвания на метода, проведени в Русия, показват, че терапиите имат лечебен ефект при астма, синузит, респираторни заболявания, слаба имунна система, вирусни инфекции, отит, ХОББ, заболявания на горните и долните дихателни пътища. Добри резултат са отчетени и при кожни заболявания като дерматит, псориазис, акне и други. По време на процедурата соленият въздух обогатява кръвта с кислород и стимулира защитните сили на организма.

В солните стаи на "Оренда - Център по халотерапия" ЕООД - гр. Варна високите технологии следят онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за влажност, температура на въздуха, пода и стените, като по този начин се гарантира микроклимат оптимално близък да този в естествените солни пещери. Геометрията на стаите е специално проектирана за използваните халогенератори. Това е изключително важно за да се проведе правилна халотерапия, защото при нас процедурите са метод на лечение и превенция, а не туристическа атракция. Именно затова и ни се довериха повече от 10 хиляди варненци.

"Оренда - Център по халотерапия" е запазена търговска марка и всяко пълно или частично копиране на наименованието е нарушение на българското и европейско законодателство.

X