Напишете дума/думи за търсене

Коя е жената до Томислав Дончев, която разбуни духовете (галерия)

Прословутият статус е написан, след като видяла видео със силна ромска музика в габровския квартал “Младост”, казва жената на вицепремиера пред “24 часа”

Видях едно видео, на което ромска музика огласяше цял ден квартал “Младост” в Габрово. Нашето семейство е много свързано с Габрово, както е известно, и това много ме разстрои. Защото не можеш нищо да направиш в такава ситуация, безсилен си. Можеш да им направиш само забележка, но това невинаги е безопасно. Не можеш да се оплачеш на някого, който да им спре музиката. На сутринта пък видях видеото, на което група роми пребиват момчето, което беше засечено от кон с каруца. Това беше поводът да напиша този статус.

Изненадаха ме ромските организации, които скочиха срещу моята позиция, в която нямаше нищо расистко. Това беше организирана от тях атака срещу мен. По този начин те оправдават съществуването си. Цялата тази ситуация не създаде проблем на Томислав. Това, че се опитват да го накарат да се разграничи от мен, напомня на сталинските времена. Мъжът не може да е отговорен за думите на жена си. Ние сме две отделни личности. Аз не се изживявам като жената на вицепремиер. Ходя с метро на работа и имам собствена позиция.

Това не е статус от фейсбук, а разказ от първо лице. Думите са на Светлана Дончева пред “24 часа” по повод скандала, завихрил се около нейния статус за “моркова и тоягата” в социалната мрежа във вторник.

Еманципирана съпруга или просто модерна жена, която цени свободата си и отказва да робува на лицемерни правила? Коя всъщност е Светлана Дончева, от която вицепремиерът Томислав Дончев би се разграничил само след развод? Той е в изпълнителната власт от 8 години, но може би много българи научиха името на жена му едва във вторник.

“Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!” - този пост на Светлана Дончева във фейсбук стана изключително вирулентен за минути. Разбира се, че основната причина за това е не толкова съдържанието му, колкото фактът, че го написа жената на вицепремиер.

На възмутените тя отвърна: “Това, че съм обвързана семейно с един от вицепремиерите на България, не означава, че трябва да си запуша устата и да нямам право свободно да изразявам това, което мисля. Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет”.

Въпреки скоростната си популярност статусът ѝ имаше кратък живот във фейсбук. Администраторите го изтриха, сезирани за реч на омразата.

“Не ме е страх от

вас. Няма да ме

накарате

да мисля различно

Нахъсвайте се помежду си колкото искате. Изпращайте ми анонимните си гнусни извратени пожелания. Не ме трогвате. Само ме карате да си мисля, че вярата в интеграцията е илюзия, с която съм живяла дълги години”, добави след първия си пост Дончева.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X