Напишете дума/думи за търсене

Последната нощ на Ривър Финикс, който умира пред бара на Джони Деп

Ривър Финикс

Талантливият тийнидол Ривър Финикс умира едва на 23 г. навръх Хелоуин през 1993 г. в бар "Вайпър Рум" в Лос Анджелис, чийто съсобственик в онзи момент е Джони Деп. Нещо повече - звездата от "Карибски пирати" свири с групата си "Пи" на сцената на злополучния клуб в момента, в който младият актьор бере душа навън.

25 г. по-късно тогавашната приятелка на Ривър - актрисата Саманта Матис, проговаря за първи път след трагичната му смърт. Вечерта на 30 октомври двамата трябва да оставят по-малкия му брат Лийф (известен днес като Хоакин Финикс) и сестра му Рейн във "Вайпър Рум", пише в. "Гардиън".

Саманта искала да отидат в нейната къща. "Но когато пристигнахме, той ми каза: "Едни приятели свирят тази вечер в клуба и искат и аз да участвам. Съгласна ли си?", разказва актрисата.

Идеята изобщо не й се понравила. Още повече че няколко дни преди това предчувствала, че нещо не е наред. Боляла я главата. "Не видях някой да взема наркотици, но Ривър беше превъзбуден, което ме притесняваше.

Хероина, който го уби, го нямаше, преди да влезе във “Вайпър Рум”,

добавя тя след 25 г. В крайна сметка останала, защото очаквала скоро да си тръгнат - все пак част от неговите неща били на задната седалка на колата й.

"Вместо това 45 минути по-късно той беше мъртъв", разказва Саманта и избухва в плач, като си спомня, че са се запознали на 19 г. Още тогава тя предчувствала, че между тях има химия и ще се случи нещо съдбовно. 3 г. по-късно се срещат на снимките на филма "Нещото, наречено любов".

И още една година след това Ривър умира във "Вайпър Рум". Саманта отишла до тоалетната и на връщане видяла Финикс да се бие с някакъв човек. Двамата излезли навън. Саманта извикала към непознатия: "Какво направихте? Какво правите?", при което той отговорил:

“Оставете го, вие пречите на полета му.”

В този момент Финикс се озовал на земята и изпаднал в конвулсии.

Според друга версия младият Индиана Джоунс от "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" бил изведен от нея и от по-малкия си брат Хоакин. Преди това посетители го видели да трепери над чешмата в мъжката тоалетна. Но в крайна сметка и двете версии твърдят, че Финикс умира на тротоара пред клуба.

Когато случилото се навън се разчува вътре, басистът на "Ред Хот Чили Пепърс" Флий напуска сцената и излиза. На мястото вече са пристигнали парамедици, които намерили Ривър посинял, със сърдечен арест и без никакъв пулс. Те се опитали да възстановят работата на сърцето и го закарали в болница. Но след 20 минути опити да го съживят го обавяват за мъртъв в 1,51 ч на 31 октомври.

Резултатите от аутопсията излизат няколко дни по-късно и показват висока концентрация на

морфин, кокаин, хероин, валиум, марихуана и хапчета

в по-малки количества в кръвта, но никакъв алкохол. Причината за смъртта е "остра интоксикация с наркотици".

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X