Напишете дума/думи за търсене

6 идеи за омлет

С гъби и козе сирене

15 мин/ 2 порции

Загрейте на средна температура 1 - 2 с.л. зехтин. Задушете 150 г нарязани гъби за около 6 - 7 мин. Извадете и забършете дъното на тигана с хартиена салфетка. Загрейте отново и сложете 3 разбити с малко сол и черен пипер яйца. Гответе 5 - 6 мин. Извадете в чиния. Сложете в тигана гъбите, 1 ч.ч. спанак на ситно и ? авокадо на кубчета и гответе 2 мин. Сложете върху омлета зеленчуците и 2 с.л. натрошено козе сирене и сервирайте.

С песто и чери домати

20 мин/ 2 порции

Разтопете в тиган около 1 ч.л. масло. Добавете шепа разполовени чери домати и гответе около 10 мин, като разбърквате. След като доматите леко се карамелизират, преместете и сложете в тигана още 1 ч.л. масло. След като се разтопи, прибавете 4 разбити яйца. Гответе около 5 мин. Разрежете с шпатула и оставете на огъня още 2 мин. Сложете омлета в чиния, отгоре разпределете доматите и 2 - 3 с.л. песто. Нарежете и поднесете.

Мексикански

15 мин/ 2 порции

Загрейте на средна температура 2 ч.л. зехтин. Добавете 1 малка чушка халапеньо и ? малка глава червен лук, нарязани на ситно, и гответе 5 мин, като от време на време разбърквате. Прибавете 1 скилидка чесън на ситно и шепа разполовени чери домати и гответе 3 мин. Преместете. Сложете в тигана 6 разбити белтъка. Гответе около 3 мин, като от време на време накланяте тигана. Извадете внимателно омлета, сложете зеленчуковата плънка и завийте на руло. Нарежете и поднесете с магданоз на ситно.

Стек-омлет

15 мин/ 2 порции

Разтопете в тиган 1 с.л. масло и запържете 1 ч.ч. сух хляб на трохи, заедно със сол, черен и червен пипер на вкус. Премесете и в същия тиган задушете 1 зелена чушка и 1 глава лук на кубчета. Когато зеленчуците омекнат, залейте с 4 разбити яйца. След като омлета се запържи, сложете отгоре крутоните, 100 г нарязана пържола и настърган кашкавал на вкус. Завийте и гответе още няколко мин. Поръсете с магданоз на ситно.

Гръцки с аспержи

20 мин/ 2 - 3 порции

Загрейте на средна температура 1 с.л. растително масло. Сложете 1 ч.ч. нарязани аспержи и ? ч.ч. разполовени чери домати и гответе, докато омекнат. Преместете зеленчуците и излейте в тигана 6 разбити яйца. Гответе до златисто, сложете плънката и ? ч.ч. сирене фета, завийте и оставете на котлона още няколко минути.

Картофен с пушен колбас

15 мин/ 4 порции

Загрейте 2 с.л. зехтин и задушете 1 глава лук на кубчета и 1 ч.ч. нарязани пушени колбаси. Прибавете 8 разбити яйца и гответе, като разбърквате 2 - 3 мин. Сложете отгоре на тънък слой няколко предварително сварени и намачкани картофа. Гответе около 1 мин, завийте и гответе още няколко мин.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете любимото си списание "Рецепти за здраве"

В новия ни светивалентински брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите какви са френските правила за здравословно хранене, ще разберете всичко за шоколада. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за най-лесните и вкусни домашни бисквитки, с които ще зарадвате и малки, и големи. Ще ви поканим в азиатските кулинарни дебри благодарение на виетнамската кухня, ще ви запознаем с полезността на бахара и с меню, подходящо за хора, страдащи от хроничен панкреатит. Ще ви подшушнем как се прави салам он маслини и сушени домати. Предлагаме ви шест рецепти брауни. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какви ястия, приготвени от свинско месо, консумират по света.
Наш специален гост е Здравка от блога „Черпак с мерак“, която ни въвежда в тайнствата на автентични родопски рецепти. В новата ни рубрика „Имаме гости“ всеки брой ще ви предлагаме лесни и бързи менюта за вечеря или обяд.
В броя ще откриете идеи за смутита, детско меню, впечатляващи основни гозби.
От проф. Христо Мермерски ще научите коя е лечебната смес при безплодие. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X