Напишете дума/думи за търсене

6 идеи за омлет

С гъби и козе сирене

15 мин/ 2 порции

Загрейте на средна температура 1 - 2 с.л. зехтин. Задушете 150 г нарязани гъби за около 6 - 7 мин. Извадете и забършете дъното на тигана с хартиена салфетка. Загрейте отново и сложете 3 разбити с малко сол и черен пипер яйца. Гответе 5 - 6 мин. Извадете в чиния. Сложете в тигана гъбите, 1 ч.ч. спанак на ситно и ? авокадо на кубчета и гответе 2 мин. Сложете върху омлета зеленчуците и 2 с.л. натрошено козе сирене и сервирайте.

С песто и чери домати

20 мин/ 2 порции

Разтопете в тиган около 1 ч.л. масло. Добавете шепа разполовени чери домати и гответе около 10 мин, като разбърквате. След като доматите леко се карамелизират, преместете и сложете в тигана още 1 ч.л. масло. След като се разтопи, прибавете 4 разбити яйца. Гответе около 5 мин. Разрежете с шпатула и оставете на огъня още 2 мин. Сложете омлета в чиния, отгоре разпределете доматите и 2 - 3 с.л. песто. Нарежете и поднесете.

Мексикански

15 мин/ 2 порции

Загрейте на средна температура 2 ч.л. зехтин. Добавете 1 малка чушка халапеньо и ? малка глава червен лук, нарязани на ситно, и гответе 5 мин, като от време на време разбърквате. Прибавете 1 скилидка чесън на ситно и шепа разполовени чери домати и гответе 3 мин. Преместете. Сложете в тигана 6 разбити белтъка. Гответе около 3 мин, като от време на време накланяте тигана. Извадете внимателно омлета, сложете зеленчуковата плънка и завийте на руло. Нарежете и поднесете с магданоз на ситно.

Стек-омлет

15 мин/ 2 порции

Разтопете в тиган 1 с.л. масло и запържете 1 ч.ч. сух хляб на трохи, заедно със сол, черен и червен пипер на вкус. Премесете и в същия тиган задушете 1 зелена чушка и 1 глава лук на кубчета. Когато зеленчуците омекнат, залейте с 4 разбити яйца. След като омлета се запържи, сложете отгоре крутоните, 100 г нарязана пържола и настърган кашкавал на вкус. Завийте и гответе още няколко мин. Поръсете с магданоз на ситно.

Гръцки с аспержи

20 мин/ 2 - 3 порции

Загрейте на средна температура 1 с.л. растително масло. Сложете 1 ч.ч. нарязани аспержи и ? ч.ч. разполовени чери домати и гответе, докато омекнат. Преместете зеленчуците и излейте в тигана 6 разбити яйца. Гответе до златисто, сложете плънката и ? ч.ч. сирене фета, завийте и оставете на котлона още няколко минути.

Картофен с пушен колбас

15 мин/ 4 порции

Загрейте 2 с.л. зехтин и задушете 1 глава лук на кубчета и 1 ч.ч. нарязани пушени колбаси. Прибавете 8 разбити яйца и гответе, като разбърквате 2 - 3 мин. Сложете отгоре на тънък слой няколко предварително сварени и намачкани картофа. Гответе около 1 мин, завийте и гответе още няколко мин.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете любимото си обновено списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X