Напишете дума/думи за търсене

Анджелина Джоли през годините - за успехите и депресиите (Снимки)

Анджелина Джоли СНИМКА: Ройтерс

Анджелина Джоли спокойно може да бъде причислена към едни от най-красивите жени в света. 

Подобно на повечето представителки на нежния пол и тя преминава през различни метаморфози във външния си вид през годините. Определено обаче впечатлява със своята визия още от млада.

Родена на 4 юни 1975 година в Лос Анжелис, Калифорния, в семейство на актьори - Джон Войт и Маршелин Бертран. Родителите й обаче се развеждат, още когато Анджелина е на годинка, и така тя и брат й остават да живеят при майка си.

Джоли се превръща в холивудска звезда през 90-те. Тя започва да се занимава с актьорско майсторство още от тийнейджърка. Учи в театралния институт "Лий Страсбърг", а по-късно в Нюйоркския университет.

През ученическите си години актрисата споделя, че се е чувствала като аутсайдер заради прекалено слабото си тяло и дрехите втора употреба, с които била свикнала да се облича. Тя ставала обект на подигравки от страна на децата и заради това, че носела очила, пише biographyonline.net.

По-сериозни проблеми обаче е имала с баща си. През последните години от пубертета, както и 20-те си, тя страда от депресия и преминава през периоди, когато се самонаранява. 

"Бях просто самоунищожителна. Мисля, че много млади хора в този бизнес губят пътя си. Не знаеш какво е ценно. Не знаеш къде се намираш. Живееш в някаква изкривена реалност", споделя за тези си периоди Джоли пред USA Today.

Тя разкрива, че първата й осиновена дъщеря я е измъкнала от депресията и това е причината да спре да си причинява болка сама. Когато я видяла, просто разбрала, че трябва да започне да живее по-отговорно заради нея.

През последните години Анджелина Джоли се изявява по-често като продуцент.

Около 16-годишна актирсата се пробва и като модел, като се появява и в няколко видеоклипа. Тези й изяви обаче не продължават дълго.

Професионалната актьорска кариера на Джоли започва през 1993 година с първата й главна филмова роля в научната фантастика "Киборг 2". Следват няколко участия в по-малки филми, а критиците започват да я възхваляват, върпеки че "лентите" не са особено успешни.

През 1997 година Анджелина печели първия си "Златен глобус" за ролята си във филма George Wallace. На следващата година тя блесва в биографичната продукция за супермодела Джия Каранджи, заразила се и починала от СПИН.

Джоли участва в редица други успешни филми като The Bone Collector, Girl Interrupted. Заради главната си роля в последния актрисата печели т. нар. "тройна корона" - "Златен глобус", SAG (награда на актьорската гилдия) и "Оскар".

През 2000 година изиграва Лара Крофт в Tomb Raider и това се превръща в най-успешния филм за актрисата. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X