Напишете дума/думи за търсене

Ева Грийн против използването на животни в циркa

Ева Грийн Снимка: Ройтерс

Ева Грийн, изпълнителка на една от главните роли във филма на Тим Бъртън "Дъмбо", се обяви против участието на животни в циркови представления, предадоха ТАСС и БТА.

"Харесва ми това, че нашият филм застава на страната на цирк, който не прибягва до животни. Да вземем например и "Сирк дю солей". Той е прекрасен, истинска магия. Всички искаме животните да бъдат щастливи и да не страдат", заяви актрисата. 

В новия филм на Бъртън Грийн изпълнява ролята на цирков акробат. "Киното дава възможност на всички нас да опознаем други вселени. В продукцията може да се окажете цирков акробат. Благодарение на това може да ви се наложи да работите с най-добрите в жанра, да понаучите нещо от занаята им, а това е нещо невероятно!", отбеляза звездата.

Филмът "Дъмбо" разказва за слонче с големи уши, способно да полети, когато ги размахва. Движенията за защита на животните по света нееднократно са настоявали да бъде прекратено използването на животни в цирковете. Това вече е факт в Европа, в повечето страни от Южна Америка и в половината щати на САЩ, припомня агенцията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X